Algemene informatie over de kerkenraad

Het kerkelijk werk is als volgt georganiseerd:
- Ouderlingen (pastoraat , scriba en voorzitter)
- College van kerkrentmeesters
- College van diakenen
- Werkgroep erediensten

Vorming en Toerusting => dat wordt georganiseerd met de overige PKN-gemeenten in de Smildes.

In de werkgroepen/colleges zitten ambtsdragers en gemeenteleden. Niet elke ambtsdrager bezoekt de kerkenraadsvergadering,

De kerkenraad bestaat uit predikanten en ambtsdragers.

• Er wordt 1 keer per maand vergaderd.
  • Twee keer per jaar is er een vergadering waarvoor de hele gemeente is uitgenodigd (gemeenteavond).
  • Naast de maandelijkse vergaderingen is er ook één keer per jaar een bezinningsavond met de predikanten en alle ambtsdragers.
  • Ook is er een jaarlijkse bijeenkomst met alle werkgroepen en haar vrijwilligers.

Hieronder en overzicht van enkele leden van de kerkenraad. Bij de pagina’s van de diaconie en de kerkrentmeesters zijn alle namen van de ambtsdragers te vinden.

Ds. S.D. Kits (Diete)

Ds. G.W. van der Werff (Gert Wybe)
(0592) 420341

K. Kappen-Kreeft (Karin), voorzitter kerkenraad

J.A. van der Laan (Hans), Scriba

J. Kappen (Jakob), ouderling

P.H. Boer (Piet), voorzitter college van kerkrentmeesters

H. Janssen (Harry), voorzitter a.i. college van diakenen

Zo maar een bericht  van mij Zo maar een bericht  van mij

Ik ben nu 1 jaar diaken bij onze kerk. Toen ik benaderd werd om diaken en dus ambtsdrager te worden bekroop mij een gevoel van onzekerheid. Kan ik dit wel? Wat wordt er eigenlijk van mij verwacht? Ik zag er tegenop om iets onbekend te gaan doen. Maar, ik vond het ook wel een uitdaging. Dus ik ben het gesprek aangegaan.
Zoals u weet heb ik vorig jaar ‘ja’ gezegd. En nu is het dus 1 jaar later. Het geeft mij een goed gevoel om mij in te zetten en dus een taak te hebben. En dienstbaar te zijn voor Gods gemeente en om te zien naar elkaar. Het voelt voor mij als een verrijking dat ik op deze manier deel uit mag maken van onze gemeenschap.
En wat zo mooi is, is dat ik het niet alleen hoef te doen. Samen met de andere diakenen zetten wij ons in voor wat wij mogen doen.

Moeilijk? Nee…het geeft mij een voldaan gevoel. Ik voel mij er best wel prettig bij.
Binnenkort gaan we weer op zoek naar nieuwe ambtsdragers. Ik weet dat dat niet gemakkelijk zal zijn. Ik hoop dat mijn verhaal een drempel mag wegnemen.

Groet van Lammy Snippe

overzicht van activiteiten - zaalindeling week 17 2018