algemene info algemene info

BIngo BIngo

Bingo!!
Bingo? Huh? Wat is dat nou voor titel van een bericht in het kerkblad. Nou….afgelopen zaterdagmiddag (18 november) was er een gezellige middag, georganiseerd door de kerkenraad. Bijna 60 (!) gemeenteleden en gasten hebben deze middag bezocht. We begonnen met koffie en een lekkere koek. Daarna een bingo…..een verhaal over Sinterklaas. Tussendoor was er tijd voor drankjes, hapjes en een praatje. We hebben heel wat Bingospelletjes gedaan. En veel gelachen.
De middag werd afgesloten met een broodje met iets lekkers erop.

We hebben veel positieve reacties gehad. Wij kijken dan ook met tevredenheid terug. En OPA (oud papier actie)…bedankt! Dank zij jullie hebben wij deze middag kunnen organiseren.
Met een warme groet namens de kerkenraad, Piet Boer, Hans van der Laan, Jakob en Karin Kappen

koffieochtenden koffieochtenden

Er dreigde een definitief eind te komen aan de koffieochtenden. Er was geen opvolger gevonden. Tijdens een kerkenraadsvergadering en in de vergadering van de diaconie is afgesproken dat dit toch door moet gaan omdat het in een grote behoefte voorziet.
Gré Suurd, Geke van Sleen en Harry Janssen hebben zich beschikbaar gesteld om de ontmoetingsochtenden toch door te laten gaan.
Voor ideeën en suggesties staan wij altijd open om een invulling te geven aan deze ochtenden.
Dus we hopen u weer te ontmoeten in de Kerk aan de Hoofdweg.
Hartelijke groet van Gré, Géke en Harry

Kerstbroodmaaltijd ouderen 65+ Kerstbroodmaaltijd ouderen 65+

Elk jaar is er een kerstbroodmaaltijd voor ouderen 65+.
U wordt hiervoor benaderd door de pastoraal medewerker of ouderling.
Uiteraard kunt u ook u zelf opgeven.

Hartelijke groet van Gré, Géke en Harry

Taalmaatje Taalmaatje

Taalmaatjes gevonden!!!

Hans van der Laan en Karin Kappen zijn vanaf december 2017 taalmaatjes.

Middels het interkerkelijk diaconaal platform (IDP) van Midden-Drenthe is het verzoek ontvangen of onze gemeente een taalmaatje kan regelen voor: Hasan Al Mousa en zijn vrouw Rehab Ahmad wonend in Bovensmilde.
Hasan spreekt redelijk Nederlands, hij is een jaar in Nederland. Zijn vrouw is hier nog niet zo lang en heeft net een kindje gekregen en gaat dus nog niet naar de inburgering cursus. Verder hebben ze 2 zoontjes die naar school gaan.
Hasan en zijn vrouw wilden graag een taalmaatje willen die 1 of 2 keer per week Nederlands met ze wil doen.

Paaskaars 2016-2017 Paaskaars 2016-2017

Paaskaars 2016-2017
Na de kerkdienst op 1e paasdag hebben wij (Harma en Henk Molema) de Paaskaars 2016 naar de familie Karssen gebracht. Tijdens de dienst werd meegedeeld dat zij ook de bloemen krijgen. Dus die ook maar meegenomen.
Na aanbellen deed Klaas de deur open. Hij was net wakker van een klein dutje, want hij voelt zich nog heel moe. Marianne is nog aan het werk en komt later thuis.
Klaas was verbaasd en blij dat zij de Paaskaars en de bloemen mocht ontvangen.
Klaas vertelde over zijn ziekte en zijn opname in het ziekenhuis en dat hij nog aan moet sterken.
Het was een gezellig moment en we hebben het niet lang gemaakt want ‘s middags komt nog de hele familie langs.

Vrouwenvereniging – Ora et Labora
datum en tijdstip 23-01-2018 om 19.45 uur