Welkom op de website van de Protestantse Gemeente Bovensmilde
mail:
of mail de webmaster

Een rijksmonument
In Bovensmilde, langs de Drentse Hoofdvaart, ligt het terrein met de (voormailig) Hervormde Kerk en bijbehorende pastorie. Vanwege de gaafheid en prachtige ligging is het complex in 1995 tot Rijksmonument verklaard. Deze Rijksmonumenten zijn van zowel  cultuurhistorisch als architectuurhistorisch belang. In 2010 is het kerkgebouw door de eigenaar, de Protestantse gemeente Bovensmilde, overgedragen aan Het Drentse Landschap. In 2015 volgde de pastorie. De kerk is een rijksmonument.

Meer informatie over het kerkgebouw waarin wij onze zondagse erediensten houden vindt u op de website van Stichting Het Drentse Landschap. Zij zijn namelijk eigenaar van dit prachtige gebouw.

Tegelplan: heeft u ook een tegel 'geadaopteerd'? Op de site van Stichting Het Drentse Landschap kunt u proces zien waar uw tegel ligt.

gezellige middag 18-11-2017 gezellige middag 18-11-2017

Gezellige middag voor iedereen
De kerkenraad nodigt u allen van harte uit voor een gezellige middag in de kerk. Dat zal plaats vinden op 18 november a.s. van 's middags 3 tot een uur of 6. (zie ook het inlegvel met waar u zich kunt opgeven). Wat gaan we doen? Zoals het nu lijkt gaan we met zijn allen een bingo doen…niet een gewone bingo….nee een verhalenbingo. In het verhaal zitten alle getallen verborgen.
En natuurlijk ontbreekt een kopje koffie met wat lekkers en een hapje en drankje niet. De middag staat in het teken van elkaar eens op een andere wijze ontmoeten….gewoon gezellig dus.
U komt toch ook? Wij zouden het heel fijn vinden.
Met een groet vanuit ons hart, Piet Boer, Hans van der Laan, Jakob en Karin Kappen  (namens de gehele kerkenraad)

Overgang en Open Huis Overgang en Open Huis

Overgang en Open Huis
Als u het gevolgd heeft dan is het bij u bekend dat dit de 2 thema’s waren van de laatste eredienst in Het Kruispunt en de eerste eredienst in de Waterstaatskerk aan de Hoofdweg.
Het is zover…..wij zijn als gemeente over naar een nieuw kerkgebouw. Zo maar wat simpele woorden. Dat zou je denken. Achter die woorden schuilt voor een ieder van ons één of meerdere emoties.
Daar heb ik, met name tijdens de laatste dienst in Het Kruispunt, bij stil gestaan. Als u wilt kunt u dat nazien op Kerkdienstgemist.nl. Dat ga ik niet allemaal herhalen in dit stukje tekst.

En toen was het zondag 10-09-2017. Het moment dat we bij elkaar zaten in de vernieuwde kerk aan de Hoofdweg. Het doet mij goed dat ik velen van u heb ontmoet/gezien tijdens de dienst. En ook de dag er voor, de open dag.
Als gemeente hebben wij met elkaar heel erg hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Dat doet mij deugd (ook zo maar wat woordjes……..ik zou op dit moment niet weten hoe ik het anders kan zeggen). Als ik er aan terug denk moet ik slikken. Ik heb velen van u uren hard zien ploeteren.
Uit de grond van mijn hart (en ik weet ook namens de gehele kerkenraad)….dank u wel. Voor de inzet en de steun.

Zijn we dan klaar? Nee……nog niet. Er moeten best nog wel wat dingen gebeuren. En dat is ook logisch. De komende periode gaan we met elkaar ontdekken wat wel werkt en waar we nog wat willen verbeteren. Het komt vast allemaal goed. Het heeft wat tijd nodig.

Tenslotte wil ik nog twee dingen herhalen uit de toespraken van de beide zondagen. Dit waren de woorden bij de Paaskaars op zondag 3 september: Dit is het Licht van Christus, dat alle duisternis verdrijft, vuurkolom in onze nacht. Nu wij opbreken van hier vragen wij U:

Ga zelf met ons mee, want zonder U kunnen wij niet verder trekken!”

En zo stond ik zondag 10 september weer vlak bij onze eigen vertrouwde Paaskaars. Bij de plek waar elke dienst begint. Het licht dat weer aangestoken is door een kind uit ons midden. Het licht van Christus dat alle duisternis verdrijft.

Wat fijn dat we deze momenten samen hebben mogen beleven. Ik wens ons allen een fijne tijd toe.
Met een groet vanuit het hart,                                                                          Karin Kappen

Boek over de Gereformeerde Kerk Boek over de Gereformeerde Kerk

Gereformeerde kerk?
Bij de laatste dienst in ‘Het Kruispunt’ bestond de mogelijkheid nog het boekje te bestellen ‘Van Gereformeerde kerk tot “Kruispunt’ (Zestig jaar kerkgeschiedenis in woord en beeld). Slechts vier personen hebben via de intekenlijst ingetekend. Om het boekje weer herdrukt te krijgen moeten er minstens tien exemplaren besteld worden. De kosten bedragen dan zeven euro per stuk. U kunt alsnog een boekje bestellen bij Sjoerd Post, telefoon 413579 of per mail
Graag voor 1 oktober a.s.

kerkdienstgemist ook via de APP

Kerkdienst live op je mobiele telefoon of tablet
Er is van kerkdienst gemist ook een mobiele App voor Android en iOS beschikbaar.

Luister en bekijk uw kerkdienst live via uw mobiele telefoon of tablet. Uiterst eenvoudig in gebruik.
De App is geschikt voor Android toestellen met Android 4.1 of hoger en iPhone's en iPad’s met OS6 en hoger.

Bezoek de website van kerkdienstgemist voor meer informatie: www.kerkdienstgemist.nl
Het Beamteam

Gezellige middag voor iedereen