collecte 10 mei. collecte 10 mei.
Collecte Protestantse Kerk - (JOP) - Nederland: Jong en oud leren van elkaar
Het initiatief #Durfte brengt jong en oud in gemeenten samen. Jongeren en volwassenen gaan samen aan de slag rond een gedeelde passie. Van koken tot een gemeenteweekend organiseren en van een moestuin onderhouden tot een escaperoom maken. Jongeren leren hierbij om steeds meer dingen zelf te doen en verantwoordelijkheden te dragen. Jong en oud leren van elkaar, mede door gesprekken rond geloofsthema's.
Ook ontstaat meer verbinding in de gemeente tussen verschillende generaties. JOP, Jong Protestant, ontwikkelt materialen voor volwassenen in de gemeente die een #Durfte-groep leiden. Hierin staat onder meer hoe je zo'n groep start en hoe je het geloofsgesprek in de groep begeleidt. Collecteert u mee zodat Jong Protestant (JOP) deze materialen verder kan ontwikkelen?