Overgang en Open Huis Overgang en Open Huis
Overgang en Open Huis
Als u het gevolgd heeft dan is het bij u bekend dat dit de 2 thema’s waren van de laatste eredienst in Het Kruispunt en de eerste eredienst in de Waterstaatskerk aan de Hoofdweg.
Het is zover…..wij zijn als gemeente over naar een nieuw kerkgebouw. Zo maar wat simpele woorden. Dat zou je denken. Achter die woorden schuilt voor een ieder van ons één of meerdere emoties.
Daar heb ik, met name tijdens de laatste dienst in Het Kruispunt, bij stil gestaan. Als u wilt kunt u dat nazien op Kerkdienstgemist.nl. Dat ga ik niet allemaal herhalen in dit stukje tekst.

En toen was het zondag 10-09-2017. Het moment dat we bij elkaar zaten in de vernieuwde kerk aan de Hoofdweg. Het doet mij goed dat ik velen van u heb ontmoet/gezien tijdens de dienst. En ook de dag er voor, de open dag.
Als gemeente hebben wij met elkaar heel erg hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Dat doet mij deugd (ook zo maar wat woordjes……..ik zou op dit moment niet weten hoe ik het anders kan zeggen). Als ik er aan terug denk moet ik slikken. Ik heb velen van u uren hard zien ploeteren.
Uit de grond van mijn hart (en ik weet ook namens de gehele kerkenraad)….dank u wel. Voor de inzet en de steun.

Zijn we dan klaar? Nee……nog niet. Er moeten best nog wel wat dingen gebeuren. En dat is ook logisch. De komende periode gaan we met elkaar ontdekken wat wel werkt en waar we nog wat willen verbeteren. Het komt vast allemaal goed. Het heeft wat tijd nodig.

Tenslotte wil ik nog twee dingen herhalen uit de toespraken van de beide zondagen. Dit waren de woorden bij de Paaskaars op zondag 3 september: Dit is het Licht van Christus, dat alle duisternis verdrijft, vuurkolom in onze nacht. Nu wij opbreken van hier vragen wij U:

Ga zelf met ons mee, want zonder U kunnen wij niet verder trekken!”

En zo stond ik zondag 10 september weer vlak bij onze eigen vertrouwde Paaskaars. Bij de plek waar elke dienst begint. Het licht dat weer aangestoken is door een kind uit ons midden. Het licht van Christus dat alle duisternis verdrijft.

Wat fijn dat we deze momenten samen hebben mogen beleven. Ik wens ons allen een fijne tijd toe.
Met een groet vanuit het hart,                                                                          Karin Kappen