Collectes 21 juni Collectes 21 juni
1e collecte zondag 21 juni.
KIA: (werelddiaconaat), wereldvluchtelingendag.  Colombia – Opvang en hulp voor ontheemden.
Het zijn vooral kerken en particuliere organisaties die opkomen voor de ontheemden. Eén van die organisaties is Mencoldes, een organisatie die is opgericht en geleid wordt door Mennonieten.
Mencoldes zet zich al meer dan 25 jaar in voor de gemarginaliseerden in Colombia. Sinds 1996 richt de organisatie zich specifiek op de vluchtelingen van het platteland. De medewerkers proberen de nieuw aangekomen vluchtelingen zo goed mogelijk een eerste opvang te bieden. In Bogotá komen jaarlijks zo’n 30.000 vluchtelingen van het platteland, wat betekent dat er per dag 30 à 40 gezinnen opgevangen moeten worden. Vaak zijn de verdrevenen er slecht aan toe. Sommigen zijn ternauwernood ontsnapt aan de dood. Ze verkeren in shock of zijn zwaar getraumatiseerd. Mencoldes probeert de ontheemden, na de eerste opvang, weer een toekomstperspectief te geven. De organisatie heeft een eigen opvangcapaciteit voor de vluchtelingen van het platteland.
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43Rabo0373736401 tnv. Diaconie protestantse gemeente Bovensmilde.

Ook op deze zondag is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor: Erediensten.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters. Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters