24 december ná de Kerstnachtdienst: Wie helpt mee te organiseren? 24 december ná de Kerstnachtdienst: Wie helpt mee te organiseren?

Al jaren is het traditie om na de Kerstnachtdienst elkaar te ontmoeten bij vuurpotten, glühwein, chocolademelk en kerstbrood. Iets dat door velen zeer wordt gewaardeerd. Nadat de familie Brink dit zeker zo’n 15 jaar heeft gedaan, moest een en ander het afgelopen jaar in zeer korte tijd gerealiseerd worden. Vandaar dat ik het nu tijdig wil aankaarten en roep daarbij uw hulp in!
Namens de kerkenraad zoek ik mensen die taakjes voor hun rekening willen nemen. Zoals daar zijn:
- coördinatie van onderstaande taken (niet uitvoeren dus!)
- regelen kraam en opbouwen van de kraam (we hebben altijd al een leverancier)
- kraam gezellig inrichten met lichtjes etc. etc.
- inkoop chocomelk, glühwein, kerstbrood en boter
- smeren kerstbrood
- kaarsen in glaspotten buiten de kerk
- vuurkorven (leveren)
- droog hout ( leveren)
- vuurkorven aansteken en brandende houden
- warm maken van de glühwein en de chocomelk
- achter de kraam staan om uit te delen
- opruimen

Voor de inkoop heeft zich al iemand aangemeld en ook voor het kerstbrood smeren.

Ik zal zorgen voor het inhoudelijke gedeelte tijdens de Kerstnachtdienst samen met het koor
‘El Elohim’ uit Assen. Zorgt u ervoor dat het na de dienst buiten ook goed toeven is?
Ik hoop werkelijk op reacties van u, zodat we niet een week voordien zullen afkondigen dat het niet doorgaat. Schiet mij aan, (of bel of mail). Of anders scriba Hans van der Laan of voorzitter Karin Kappen. Laten we er samen voor zorgen dat deze mooie traditie doorgang kan vinden!
Namens de kerkenraad, ds. Diete Kits