collectes zondag 31 mei, Pinksteren collectes zondag 31 mei, Pinksteren
“Gemiste” collectes voor de diaconie en de kerk.
Nu we niet fysiek maar alleen virtueel de zondagse diensten beleven, missen we de gebruikelijke collectes . Daarom willen wij u verzoeken om, dat wat u normaal gesproken geeft, voor de 1e collecte over te maken op rekening: NL43Rabo0373736401 tnv. Diaconie protestantse gemeente Bovensmilde.
En uw giften voor de tweede en derde collecte over te maken naar het College van Kerkrentmeesters. U kunt uw bijdrage overmaken op NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde. Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden Onze hartelijke dank namens de diaconie en het College van Kerkrentmeesters

1e collecte zondag 31 mei, Pinksteren.
Vanwege de dringende noodoproep van KIA wordt er deze zondag een dubbele collecte gehouden:
A: Hulpactie voor door corona getroffen landen.
B: De al aangekondigde KIA-collecte voor Marokko.

A: Help een stille coronaramp voorkomen
Corona: een ramp van ongekende omvang. In veel landen in bijvoorbeeld Azië en Afrika lijkt het aantal besmettingen beperkt. Tegelijkertijd voltrekt zich hier een ramp die nog veel grotere gevolgen kan hebben. Door de verplichte lockdowns hebben mensen geen werk, geen inkomen, geen eten. Er is onvoldoende gezondheidszorg. Ziekte, honger en dood dreigen. Kerken staan op zodat mensen niet omkomen. Sta ook op, geef gul en help deze stille coronaramp voorkomen.

B: Vandaag vieren we het Pinksterfeest, het feest van de Geest van God, die iedereen in beweging zet en bij elkaar brengt. Vandaag is de collecte bestemd voor het werk van kerken in Marokko. Misschien verrast het u dat er kerken zijn in dit islamitische land. Ja, ze zijn er en ze groeien! Het zijn kerken waar christenen uit diverse Afrikaanse landen bij elkaar komen. Ze spreken veel verschillende talen, maar de diensten zijn in het Engels of in het Frans.
Beide collectes bevelen wij van harte bij u aan.
De opbrengst wordt verdeeld onder de beide doelen, de diaconie vult dit aan uit het "noodfonds' tot een redelijk bedrag.
2e collecte: Pastoraat
3e collecte: Eredienst