collectes in april collectes in april
Collecte zondag 5 april, Palmpasen.
Komende zaterdagnacht, in de Paasnacht, doorleven zo’n 2.000 jongeren van kerken door heel Nederland het paasverhaal tijdens de PaasChallenge. Ze kruipen daarbij een nacht lang in de huid van de personages Petrus, Johannes of Judas, en beleven zo de laatste dagen van Jezus op aarde.
De PaasChallenge, een spel met ‘Wie-is-de-mol’-achtige elementen, is ontwikkeld door JOP, Jong Protestant, het Jeugdwerk van de Protestantse Kerk. JOP ontwikkelde dit spel omdat veel christelijke jongeren het paasverhaal al vaak gehoord hebben gehoord, maar de boodschap van Pasen mogelijk niet altijd bij hen aankomt. Tijdens de PaasChallenge krijgen de jongeren te maken met emoties als achterdocht, eenzaamheid en vermoeidheid. Een deel van de opdrachten speelt zich buiten af, de ontknoping vindt plaats op paasmorgen. De PaasChallenge werd in 2018 voor het eerst gehouden en was meteen een groot succes: er deden bijna 2.000 jongeren van maar liefst 150 jeugdgroepen uit heel Nederland mee. In 2019 konden jeugdgroepen kiezen uit verschillende varianten: een Paaschallenge van 1 uur, van een hele nacht of van 40 dagen. Vandaag collecteren we voor het werk van JOP, zodat JOP verrassende en uitdagende werkvormen zoals de Paaschallenge verder kan blijven ontwikkelen om jongeren bij de kerk te betrekken. We bevelen deze 40dagentijd-collecte van harte bij u aan!
Uw bijdrage kunt u overmaken op rekening:NL43RABO0373736401 tnv. Diaconie prot. gem. Bovensmilde. dankuwel.