PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
We gaan van start!

Een Goed Gesprek
We gaan van start!

Waarmee? Met het project ‘Een goed gesprek’. Weet u het nog? Een gesprek met leden van onze gemeente tussen de 20 en 40 jaar. Dit als vervolg op ‘meer met Elkaar’. En ook omdat de kerkenraad in 2020 een plan gaat maken voor de komende jaren m.b.t. het samen gemeente zijn. En dat kunnen we niet zonder eerst in gesprek te gaan met jullie (tussen de 20 en 40 jaar). Wij willen graag jouw meedenken en advies voor onze toekomstplannen.
In een vorig kerkblad hebben we een oproep gedaan voor gespreksleiders en we hebben mensen gevraagd. En dat is gelukt. De begeleiders zijn René Herben, Cecile Njagi, Karel en Fransisca ’t Lam, Henk Molema, Wilma Noorda, Jakob en Karin Kappen, Donna en Gerrit Appelo, Marja Klein Bramel. Een hele club mensen die graag in contact met jou willen komen en samen met jou ‘een goed gesprek’ gaan hebben over van alles en nog wat.
Binnenkort wordt iedereen persoonlijk uitgenodigd. Het is de bedoeling dat we in groepjes van ongeveer 5 personen in gesprek gaan.
Wij hebben er zin in. We zijn van start gegaan!
                                              
Groet namens iedereen die meehelpt in het project, Karin Kappen
 
 
Project een Goed Gesprek

Een Goed Gesprek
Project een Goed Gesprek
Misschien weet u het nog. Willemijn Piksen heeft voor haar stage een klein onderzoek gedaan in onze gemeente. Met belangrijke vragen als: ‘Wat is voor jou de betekenis van gemeente zijn’, ‘Wat inspireert jou’, ‘Welke mooie ervaring heb jij’?
Dat heeft zij ook gepresenteerd op een gemeenteavond en na haar laatste kerkdienst bij ons.
En als u nog wat verder graaft in uw geheugen….het project ‘meer met Elkaar’. Toen hebben we ontzettend veel mensen gesproken. Wie we minder gesproken hebben zijn de wat jongere gemeenteleden. Dat gaan we nu alsnog oppakken. In de vorm van Een Goed Gesprek. Een goed gesprek met elkaar is inspirerend en een wezenlijk onderdeel van ieders leven.

Het project heet ‘Een goed gesprek’ en heeft als logo een zonnebloem. Kenmerk van een zonnebloem is dat die meedraait met het licht (we luisteren en bewegen mee als kerkelijke gemeente) en altijd een mooie bloem laat zien, ook in mindere omstandigheden (ieder mens telt mee en is belangrijk en heeft de behoefte om te bloeien).

Nieuwsgierig? Meer informatie volgt binnenkort.

We zijn op zoek naar mensen die mee willen werken met dit project. We zijn op zoek naar mensen die een goed gesprek kunnen leiden…… we helpen je voordat je gaat starten. Dus …..schroom niet en denk vooral niet dat je het niet kan…..
Voor meer informatie neem gerust contact op met Diete (06-22852023) of Karin (06-30125900).

Een hartelijke groet van Diete Kits, Gert Wybe van der Werff, Henk Molema, René Herben, Hans van der Laan en Karin Kappen.
 
 

Oud Papier Actie
datum en tijdstip 03-10-2020 om vanaf 9.00 uur
meer details

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 04-10-2020 om
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 04-10-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

activiteiten
datum en tijdstip 05-10-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.