#danmaarzo #danmaarzo

Beste mensen,
Nog heel veel dank voor alle goede woorden en attenties die ik mocht ontvangen bij mijn afscheid van Bovensmilde! Omdat we niet op een gewone wijze uit elkaar konden gaan, hebben velen op persoonlijke manier een vorm gezocht om afscheid te nemen. Daardoor werd het in mijn beleving toch een écht afscheid! Met stille trom is het dus niet gegaan. Telefoongesprekken, mailbrieven, vele kaarten, een bloemetje met een lange arm bij de voordeur aangereikt, zelfgebreide mutsen voor Aart en mij (“het kan ’s winters koud zijn op de Groninger vlakte!”) vergezeld van een toepasselijk kaartje (van Wij zijn Bovensmilde): #danmaarzo …. Het was overweldigend! En wat een mooi gebaar dat wij na de laatste dienst uit handen van de voorzitter de Paaskaars van 2019 ontvingen! Deze krijgt een ereplek in ons nieuwe huis.
En twee weken later ontving ik in de Dienst van verbintenis in Winschoten uit handen van dezelfde Karin Kappen de bloemen als groet van de gemeente van Bovensmilde. Helaas werd het geluid halverwege de dienst heel slecht. (U kunt hem nog nazien via vennekerk.nl/kerkdiensten, waar de uitzending wat langer dan gebruikelijk zal blijven staan.)
Twee dagen na deze zondag hebben Aart en ik onze intrek genomen in het Aderhuis in Drieborg. Het huis bewaart de herinnering aan het predikantenechtpaar Bastiaan Ader en Jo Ader-Apels. Zij hebben door hun verzet tijdens de oorlog en hun betrokkenheid bij de arbeidersbevolking van Drieborg hun  sporen in deze streek nagelaten. Het huis heeft jarenlang dienst gedaan als pastorie van Reiderland en werd, toen de gemeente niet meer verwachtte dat er nog een nieuwe dominee zou komen, recent door de Aderstichting overgedragen aan de Stichting Oude Groninger Kerken… Het kan dus vreemd lopen! Als de nieuwe bewoners een geschikte bestemming voor het complex kunnen vinden kunnen ze het blijven huren. Dus dat is voor Aart en mij ook een uitdaging naast het werk  “van Winschoot tot Dollard tou!”
We zitten hier dichtbij Bad Nieuweschans, dus aan de grens en kijken over de Kroonpolder zo Duitsland in. Het adres: Kroonpolder 1, 9688 RH Drieborg, Tel. 0596-785405 (pas actief als de monteur wegens Corona eindelijk binnen durft te komen).
Een hartelijke groet, ook van Aart en tot weerziens! (wat in het vat zit verzuurt ook door Corona niet)

Ds. Gert Wybe van der Werff