Advent 2018: Tijd om op weg te gaan Advent 2018: Tijd om op weg te gaan

Advent is de tijd van verwachten, uitzien naar de komst van het Licht. We leven toe naar Kerst, waarop we vieren de komst van Gods’ Zoon naar ons toe. Een feest vraagt om voorbereiding, om je ook innerlijk in te stellen op wat komen gaat, wil het echt ook echt feest worden in je hart. Het is tijd om op weg te gaan.
We sluiten in het Advents- en Kerstproject daarbij aan bij een oude traditie in Frankrijk. In de Provence bestaat al een paar eeuwen het ambacht van Santons maken: “kleine heiligen”. De Santons verbeelden de dorpelingen uit een denkbeeldig dorpje in de Provence, die allemaal onderweg zijn naar de stal waar het kindje Jezus is geboren. Ze nemen iets mee voor het kind, dat past bij wie zij zijn. Zo neemt de molenaar meel mee, de bakker brood, de wijnboer druiven, de oude vrouw een wollen deken.
Zo kun je ook jezelf de vraag stellen: als ik op weg ga naar het Kind, wat zou ik hem willen geven? Wat past bij mij of wat is voor mij zo belangrijk voor wie ik ben en wat ik doe?
De kindernevendienstleiding is, samen met anderen die hun creativiteit hierin uit willen leven, begonnen met Santons te maken: van klei, breiend, van papier – het maakt niet uit. We hopen dat het druk wordt bij de kerststal die we in de kerk gaan opbouwen!
Op de zondagen in Advent volgen we de bekende verhalen uit Lukas 1.