Appelboom Appelboom

Het is gelukt.
De appelboom bij de kerk aan de ds. Dijkstrastraat is verplaatst naar de kerk aan de Hoofdweg.

Het heeft wat voeten in de aarde gehad om te onderzoeken of er geen leidingen en/of kabels ons in de weg zaten. Ru Bijlsma heeft als Wichelroede deskundig onderzoek gedaan en kwam tot de conclusie dat er bij de boom aan de ds. Dijkstrastraat geen leidingen en/of kabels lagen.
Voor alle zekerheid is er toch nog een geul om de boom gegraven om zeker te weten dat er geen leidingen lagen. De appelboom is ook nog gekortwiekt om verantwoord te kunnen vervoeren.

Woensdag 6 november is Kees Smit met zijn graafmachine gekomen. De grondtroepen stonden hem al op te wachten. Dat zijn Bernhard Arends, Ru Bijlsma, Jans Vrieling, Harrie Nieman en Henk Molema.
Kees heeft eerst een gat gegraven bij de kerk aan de Hoofdweg. Daarna heeft hij de boom bij de ds. Dijkstrastraat opgehaald en door het dorp vervoerd naar de kerk aan de Hoofdweg en daar geplaatst.
Harrie heeft nog een appeltaart gebakken van de appels van die boom. Die taart is genuttigd tijdens de koffie. Het was een spannende en inspannende activiteit.
Nog een bijzonderheid: de appelboom is 24 jaar oud en er zijn twee appelbomen op één onderstam geënt. Een handappel en een moesappel.
Namens het bestuur van Cultuurpodium Bovensmilde wordt iedereen heel erg bedankt voor de inzet.

Henk Molema