PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
Belangrijk bericht van de kerkenraad Protestantse Gemeente Bovensmilde IVM CORONAVIRUS Belangrijk bericht van de kerkenraad Protestantse Gemeente Bovensmilde IVM CORONAVIRUS
Beste mensen,

Zoals u ongetwijfeld weet is er in de hele wereld iets aan de hand rondom het Corona-Virus. Op donderdag 12 maart 2020 heeft onze regering maatregelen aangekondigd die gelden tot en met
31 maart 2020. Deze maatregelen kunt u lezen op de site van het RIVM.

Ondanks dat onze kerkdiensten meestal niet door meer dan 100 gemeenteleden en gasten bezocht wordt, vinden wij dat we geen enkel risico moeten lopen. Daarom heeft de kerkenraad besloten om de diensten tot en met 31 maart niet door te laten gaan. De uitbraak is namelijk op dit moment nog niet onder controle in Nederland.
Wij vinden het heel vervelend om dit te moeten doen. Ook omdat wij weten dat een groot deel van u altijd met veel plezier de erediensten bezoekt. Om te luisteren naar het Woord en de ontmoeting met elkaar.

Op zondag 15 maart wordt op NPO2 om 9.20 uur een korte meditatie door ds. René de Reuver (PKN) vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk uitgezonden. Dit ter vervanging van de kerkdiensten die zondag niet door gaan. Deze uitzending wordt verzorgd door de EO.

En op onze website kunt u de verkondigingen van onze eigen predikanten lezen. U kunt deze vinden op de volgende link => https://bovensmilde.protestantsekerk.net/preken-maart

Als u een kerkelijke vergadering heeft dan beslist u zelf met elkaar of deze wel of niet door moet gaan.

We leven nu in een bijzondere tijd. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. Hopelijk kunnen we deze tijd snel achter ons laten. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Mocht u vragen hebben, schroom dan niet om mij te bellen.

Met een groet vanuit het hart,
Namens de kerkenraad Karin Kappen (06-30125900)
 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.