PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
De vijfde wandeling zondag 13 maart 2016 De vijfde wandeling zondag 13 maart 2016
De Stilte Wandeling
Zondag 13 maart om 14.30  uur gingen we weer op pad voor de Stilte Wandeling bij de familie Boer, Boerheem 7.
We waren deze keer met 11 gemeenteleden. We starten deze keer bij de Baggelhuizer plas. Het was prachtig weer en iedereen ging dan ook welgemoed van start. Het 1e deel van de wandeling konden we niet echt genieten van de stilte. Er was veel omgevingslawaai vooral door de A28. Alle lopende verminderde het lawaai en konden we ons hoofd steeds verder leegmaken en zo de dagelijkse beslommeringen wat achter ons laten. Dit was het moment om een stukje te lezen uit de bijbel. We lazen een gedeelte uit Marcus 15 :16-21, “Simon van Sirene op weg naar Golgotha“. Ook krijgen we de vraag mee, in stilte na te denken over “verplaats je in Simon van Sirene en beeld je in dat jij het kruis van Jezus krijgt te dragen” wat zou dan jouw reactie zijn.  Hier gaan we in stilte over nadenken voor de volgende etappe o.a. langs de visvijver.
Het blijft een heel bijzonder gevoel om met een groep van 11 personen stil naast of achter elkaar te lopen ieder met zijn eigen gedachten. Het laatste deel van de wandeling gaan we in kleine groepjes verder en delen we de gedachten.
Weer aangekomen in Boerheem praten we na onder het genot van een kop koffie en thee. De conclusie was wel dat we ons heel moeilijk konden verplaatsen in de vraag om het kruis van Christus te dragen.
De datum voor de volgende wandeling is vastgelegd op zondag 1 mei om 14.30 uur en we verzamelen deze keer bij de familie van der Laan Rozenstraat 41.

Doet u de volgende keer ook mee?
Een van de wandelaars.
 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.