PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
De vijfde wandeling zondag 13 maart 2016 De vijfde wandeling zondag 13 maart 2016

De Stilte Wandeling
Zondag 13 maart om 14.30  uur gingen we weer op pad voor de Stilte Wandeling bij de familie Boer, Boerheem 7.
We waren deze keer met 11 gemeenteleden. We starten deze keer bij de Baggelhuizer plas. Het was prachtig weer en iedereen ging dan ook welgemoed van start. Het 1e deel van de wandeling konden we niet echt genieten van de stilte. Er was veel omgevingslawaai vooral door de A28. Alle lopende verminderde het lawaai en konden we ons hoofd steeds verder leegmaken en zo de dagelijkse beslommeringen wat achter ons laten. Dit was het moment om een stukje te lezen uit de bijbel. We lazen een gedeelte uit Marcus 15 :16-21, “Simon van Sirene op weg naar Golgotha“. Ook krijgen we de vraag mee, in stilte na te denken over “verplaats je in Simon van Sirene en beeld je in dat jij het kruis van Jezus krijgt te dragen” wat zou dan jouw reactie zijn.  Hier gaan we in stilte over nadenken voor de volgende etappe o.a. langs de visvijver.
Het blijft een heel bijzonder gevoel om met een groep van 11 personen stil naast of achter elkaar te lopen ieder met zijn eigen gedachten. Het laatste deel van de wandeling gaan we in kleine groepjes verder en delen we de gedachten.
Weer aangekomen in Boerheem praten we na onder het genot van een kop koffie en thee. De conclusie was wel dat we ons heel moeilijk konden verplaatsen in de vraag om het kruis van Christus te dragen.
De datum voor de volgende wandeling is vastgelegd op zondag 1 mei om 14.30 uur en we verzamelen deze keer bij de familie van der Laan Rozenstraat 41.

Doet u de volgende keer ook mee?
Een van de wandelaars.
 

terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-12-2018 om
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 16-12-2018 om 10.00 uur
16 december, derde Advent
Lucas 1: 39 – 46. De twee vrouwen , Maria en Elisabeth, ontmoeten elkaar en zijn verheugd! Deze zondag heet ook “Gaudete”, Verheug je, want de Heer is nabij (Filippenzen 4: 4). De ongeboren kinderen hebben nog geen naam. In dit verhaal gaat het om de beide aanstaande moeders: Elisabeth, degene die niet meer meetelde, geeft toekomst en Maria, degene die haar waardigheid verloor door zwanger te raken ziet weer toekomst. Als ze elkaar ontmoeten barst Maria uit in een loflied en verzetslied tegelijk! Een lied dat door de eeuwen heen nog steeds klinkt en gezongen moet worden: Mijn ziel maakt groot de Heer!
Ds. Diete Kits en ds. Gert Wybe van der Werff
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-12-2018 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.