De vijfde wandeling zondag 13 maart 2016 De vijfde wandeling zondag 13 maart 2016
De Stilte Wandeling
Zondag 13 maart om 14.30  uur gingen we weer op pad voor de Stilte Wandeling bij de familie Boer, Boerheem 7.
We waren deze keer met 11 gemeenteleden. We starten deze keer bij de Baggelhuizer plas. Het was prachtig weer en iedereen ging dan ook welgemoed van start. Het 1e deel van de wandeling konden we niet echt genieten van de stilte. Er was veel omgevingslawaai vooral door de A28. Alle lopende verminderde het lawaai en konden we ons hoofd steeds verder leegmaken en zo de dagelijkse beslommeringen wat achter ons laten. Dit was het moment om een stukje te lezen uit de bijbel. We lazen een gedeelte uit Marcus 15 :16-21, “Simon van Sirene op weg naar Golgotha“. Ook krijgen we de vraag mee, in stilte na te denken over “verplaats je in Simon van Sirene en beeld je in dat jij het kruis van Jezus krijgt te dragen” wat zou dan jouw reactie zijn.  Hier gaan we in stilte over nadenken voor de volgende etappe o.a. langs de visvijver.
Het blijft een heel bijzonder gevoel om met een groep van 11 personen stil naast of achter elkaar te lopen ieder met zijn eigen gedachten. Het laatste deel van de wandeling gaan we in kleine groepjes verder en delen we de gedachten.
Weer aangekomen in Boerheem praten we na onder het genot van een kop koffie en thee. De conclusie was wel dat we ons heel moeilijk konden verplaatsen in de vraag om het kruis van Christus te dragen.
De datum voor de volgende wandeling is vastgelegd op zondag 1 mei om 14.30 uur en we verzamelen deze keer bij de familie van der Laan Rozenstraat 41.

Doet u de volgende keer ook mee?
Een van de wandelaars.