eenmalige activiteiten eenmalige activiteiten

Taalmaatje
Taalmaatjes gevonden!!!

Hans van der Laan en Karin Kappen zijn vanaf december 2017 taalmaatjes.
Middels het interkerkelijk diaconaal platform (IDP) van Midden-Drenthe is het verzoek ontvangen of onze gemeente een taalmaatje kan regelen voor: Hasan Al Mousa en zijn vrouw Rehab Ahmad wonend in Bovensmilde.
Hasan spreekt redelijk Nederlands, hij is een jaar in Nederland. Zijn vrouw is hier nog niet zo lang en heeft net een kindje gekregen en gaat dus nog niet naar de inburgering cursus. Verder hebben ze 2 zoontjes die naar school gaan.
Hasan en zijn vrouw wilden graag een taalmaatje willen die 1 of 2 keer per week Nederlands met ze wil doen

Bingo!!
18-11-2017
Bingo? Huh? Wat is dat nou voor titel van een bericht in het kerkblad. Nou….afgelopen zaterdagmiddag (18 november) was er een gezellige middag, georganiseerd door de kerkenraad. Bijna 60 (!) gemeenteleden en gasten hebben deze middag bezocht. We begonnen met koffie en een lekkere koek. Daarna een bingo…..een verhaal over Sinterklaas. Tussendoor was er tijd voor drankjes, hapjes en een praatje. We hebben heel wat Bingospelletjes gedaan. En veel gelachen.
De middag werd afgesloten met een broodje met iets lekkers erop.
We hebben veel positieve reacties gehad. Wij kijken dan ook met tevredenheid terug. En OPA (oud papier actie)…bedankt! Dank zij jullie hebben wij deze middag kunnen organiseren.
Met een warme groet namens de kerkenraad, Piet Boer, Hans van der Laan, Jakob en Karin Kappen

datum en tijdstip 16-12-2018 om

datum en tijdstip 16-12-2018 om 10.00 uur
16 december, derde Advent
Lucas 1: 39 – 46. De twee vrouwen , Maria en Elisabeth, ontmoeten elkaar en zijn verheugd! Deze zondag heet ook “Gaudete”, Verheug je, want de Heer is nabij (Filippenzen 4: 4). De ongeboren kinderen hebben nog geen naam. In dit verhaal gaat het om de beide aanstaande moeders: Elisabeth, degene die niet meer meetelde, geeft toekomst en Maria, degene die haar waardigheid verloor door zwanger te raken ziet weer toekomst. Als ze elkaar ontmoeten barst Maria uit in een loflied en verzetslied tegelijk! Een lied dat door de eeuwen heen nog steeds klinkt en gezongen moet worden: Mijn ziel maakt groot de Heer!
Ds. Diete Kits en ds. Gert Wybe van der Werff

datum en tijdstip 16-12-2018 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur