Brievenpastoraat Brievenpastoraat

Je zult wel denken wat is ‘brievenpastoraat’ nou weer? In de nieuwe tijd van corona en elkaar weinig ontmoeten hebben we een idee om met elkaar in contact te komen.
Elkaar dingen vertellen die je normaal gesproken in een gesprek doet. Tijdens de koffie bijvoorbeeld.

Wat is het idee?

Omdat een kaartje vlug is volgeschreven hebben we bedacht dat we elkaar een brief schrijven. Dit hoeft niet direct een lange brief te zijn. Dat laten wij aan jullie zelf over. De bedoeling is dan wel dat de ontvanger weer met een brief reageert naar de afzender. Het is namelijk leuk om een brief te ontvangen en te weten dat de ander tijd heeft genomen om die brief te schrijven. En nadat je een brief hebt gestuurd is het nog leuker om te wachten op het antwoord.
Dit zorgt voor tijdverdrijf en kan leiden tot een leuk schriftelijk gesprek dat tussen twee  of meer personen kan plaats vinden. De onderwerpen laten wij aan jullie zelf over en kunnen dus best persoonlijk zijn of worden.
Om hierin jullie te ondersteunen vragen wij mensen die graag een brief schrijven of die graag een brief ontvangen zich bij ons te melden . En wie weet ontvangt u dan binnenkort wel een ouderwetse, maar o zo leuke brief op uw deurmat.
Wij  kunnen een of meerdere afzenders en ontvangers aan elkaar koppelen.
Jullie kunnen dit aangeven bij: Jakob Kappen, 06-30870926  of  kappen1995@gmail.com
of Michiel Hasslacher, 06-21898148 of michielhasslacher@gmail.com

Met een vriendelijke groet, Werkgroep Pastoraat

Oud Papier Actie
datum en tijdstip 04-07-2020 om vanaf 9.00 uur

datum en tijdstip 05-07-2020 om

Eredienst
datum en tijdstip 05-07-2020 om 9.30 uur en live te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1394-PGBovensmilde
collecte Kerk in Actie. (binnenlands diaconaat). Nu we weer, beperkt, samenkomen in de kerk, kunt u uw gaven ook weer ter plekke doneren, zij het in gewijzigde vorm.
Nederland-Vakantiepret voor kinderen in armoede.
Armoede onder kinderen is een groot probleem in Nederland. Een op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede, dat zijn er twee per klas! Dat moet anders. Daarom ondersteunt Kerk in Actie diaconieën in hun werk voor kinderen in armoede, met advies en informatie. Ook brengen we diakenen met elkaar in contact, zodat zijn van elkaar kunnen leren. Verder ondersteunen we diaconieën via de Actie Vakantietas met rugzakjes die zij kunnen vullen met leuke zomerspulletjes, zodat kinderen de lange zomervakantie door kunnen komen. Collecteert u mee?

datum en tijdstip 05-07-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur