PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
eenmalige activiteiten eenmalige activiteiten

Taalmaatje
Taalmaatjes gevonden!!!
 
Hans van der Laan en Karin Kappen zijn vanaf december 2017 taalmaatjes.
Middels het interkerkelijk diaconaal platform (IDP) van Midden-Drenthe is het verzoek ontvangen of onze gemeente een taalmaatje kan regelen voor: Hasan Al Mousa en zijn vrouw Rehab Ahmad wonend in Bovensmilde.
Hasan spreekt redelijk Nederlands, hij is een jaar in Nederland. Zijn vrouw is hier nog niet zo lang en heeft net een kindje gekregen en gaat dus nog niet naar de inburgering cursus. Verder hebben ze 2 zoontjes die naar school gaan.
Hasan en zijn vrouw wilden graag een taalmaatje willen die 1 of 2 keer per week Nederlands met ze wil doen
 
Bingo!!
18-11-2017
Bingo? Huh? Wat is dat nou voor titel van een bericht in het kerkblad. Nou….afgelopen zaterdagmiddag (18 november) was er een gezellige middag, georganiseerd door de kerkenraad. Bijna 60 (!) gemeenteleden en gasten hebben deze middag bezocht. We begonnen met koffie en een lekkere koek. Daarna een bingo…..een verhaal over Sinterklaas. Tussendoor was er tijd voor drankjes, hapjes en een praatje. We hebben heel wat Bingospelletjes gedaan. En veel gelachen.
De middag werd afgesloten met een broodje met iets lekkers erop.
We hebben veel positieve reacties gehad. Wij kijken dan ook met tevredenheid terug. En OPA (oud papier actie)…bedankt! Dank zij jullie hebben wij deze middag kunnen organiseren.
Met een warme groet namens de kerkenraad, Piet Boer, Hans van der Laan, Jakob en Karin Kappen
 
 

terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om 9.30 uur
‘Is je oog boos omdat ik goed ben?’ Aan die vraag van de Heer uit de gelijkenis van de arbeiders van de wijngaard (Matt. 20) moest ik denken bij dit gedeelte uit Jona. De arbeiders die het laatst erbij zijn gekomen en dus maar 1 uur hebben gewerkt krijgen net zoveel als degenen die de hele dag hebben gewerkt. De Heer zoekt nl. arbeiders die mee willen werken aan zijn Koninkrijk. En zijn loon is voor iedereen gelijk. Dat wil er bij ons mensen niet in. Net zoals Jona op z’n zachtst gezegd ‘pissig’ is wanneer zijn oproep om zich te bekeren uitwerking heeft op de inwoners van Nineve. God straft ons niet naar onze zonden lezen we in psalm 103. Zijn oordeel is genade. Er is altijd omkeer mogelijk. Wanneer mensen in laatste instantie zich bekeren, anders gaan leven, is de Heer mild en genadig. Jona is evenwel geërgerd? ‘Is het terecht dat je boos bent?’ vraagt de Heer. ‘Is je oog boos omdat Ik goed ben?’
Wat er daarna gebeurt is een sterk staaltje van aan den lijve ondervinden. Het boek eindigt met een vraag….een vraag die wij onszelf mogen stellen…laten wij ons raken? Of sluiten we ons af? En…kan boosheid goed zijn? Ook een spannende vraag, denk ik…
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.