Even bijpraten Even bijpraten

U heeft dat gevoel vast ook wel eens….wat vliegt de tijd.
Hoe anders beleef ik dat tegenwoordig! Het is helemaal nog niet zo lang geleden dat wij de opdracht kregen om elkaar geen hand meer te geven. Dat was op Biddag, 11 maart. Het lijkt een eeuwigheid geleden. En toch is dat maar iets meer dan 1 maand geleden. Het lijkt vele malen langer.

Ik ben benieuwd hoe lang het duurt dat we terug kunnen naar ‘normaal’. En wat is ‘normaal’ na dit virus? Geen idee.

En wat is er veel gebeurd! Ook in onze gemeente. Gelukkig is niemand uit onze gemeente besmet met dit virus. Tenminste, die berichten hebben mij niet bereikt.
Het raakt ons allen wel natuurlijk. We kunnen bijna de deur niet uit, elkaar niet ontmoeten en de activiteiten zijn afgezegd. Dit is allemaal zo tegen onze natuur in!
Maar genoeg over wat niet allemaal kan.
Er is ook veel WEL gebeurd. Zo maar even een opsomming zonder compleet te zijn:
  • De erediensten worden weer gehouden. Virtueel via YouTube. Ik weet dat velen van u hebben meegekeken en het hebben gewaardeerd. Voorlopig gaan we hier mee door.
    Pasen 2020 was daardoor heel bijzonder dit jaar. We hebben met toch met elkaar kunnen beleven en vieren.
  • Zoals bekend neemt Ds. Gert Wybe van der Werff afscheid op 26-04-2020. We zullen hier wel bij stil staan. Maar op een ander moment nemen we echt afscheid van hem en Aart.
  • De diaconie heeft een actie rondom de voedselbank opgezet.
  • Het pastoraat heeft veel gemeenteleden gebeld om te vragen hoe het is.
  • Ik weet dat er kaartjes zijn verstuurd door gemeenteleden naar ouderen.
  • Ook zag ik veel bloemen die op de stoep werden gelegd.
  • De paasattenties zijn ook dit jaar bezorgd.

Geweldig om te zien dat we ook in een moeilijke tijd SAMEN een gemeenschap zijn.
Het is onmogelijk om iedereen te bedanken. We zijn immers met velen die iets extra’s doen. Ook zonder dat wij als kerkenraad dat weten. En dat is goed. Heel goed.
En toch wil ik 1 naam noemen. Die van onze ouderling Michiel Hasslacher. Zonder hem was het niet mogelijk geweest dat wij elke week ‘bij elkaar komen’ rond het Woord. Hij is degene die alles filmt en in elkaar zet. Een enorme klus waar heel veel tijd in zit en daarom ben ik (en met mij velen) blij dat Michiel dit allemaal voor ons doet.

Met een warme groet vanuit het hart, Karin Kappen (ook namens de kerkenraad)