Even bijpraten .....14 mei 2020 Even bijpraten .....14 mei 2020

Even bijpraten. Ja, want we zien elkaar niet. Dan lijkt het misschien alsof er niets gebeurt. Maar u weet wel beter.
Het is vandaag donderdag 7 mei. Ik weet niet hoe en of u 6 mei voor de tv zat om 19.00 uur ’s avonds. Ik wel. Vol spanning te kijken naar de persconferentie van dhr. Rutte en dhr. de Jonge. En natuurlijk hoopte ik het woord ‘kerken’ te horen. Grote opluchting en blijdschap bij mij. Vanaf 1 juli mogen groepen tot 100 personen weer bij elkaar komen. Dat geldt dus ook voor kerken. Dat geldt dus ook voor ons. Gelukkig….want we missen jullie.
Hoe dat precies er uit gaat zien? Dat weten we nog niet. Want we moeten ons natuurlijk wel aan de algemene gedragsregels gaan houden. Morgen (8 mei) hebben we daar een extra vitrtuele bijeenkomst voor.
En natuurlijk hoort u binnenkort van ons. Het zal iets anders gaan dan we gewend zijn, maar we kunnen in ieder geval weer bij elkaar komen, met elkaar vieren en beleven.

Een bijna vaste groep van vrijwilligers is elke vrijdag bezig om een kerkdienst te verzorgen. Dat doen we met veel plezier. Zo blijven we ook met en via het Woord aan elkaar verbonden.

De klokken van Hoop en Troost die elke woensdagavond hebben geluid hebben voor het laatst geluid op 5 mei om 12.00 uur. We danken alle klokkenluiders voor het luiden. Eén keer heeft de klok niet 15 maar 7 minuten geluid. Tijdens het luiden stond Jakob Kappen plotseling met het touw in zijn handen.  Dat was een grappig moment. Wij keken elkaar beduusd aan. Samen met Ger Wieringa is de klok de volgende dag weer voorzien van een touw. Fijn dat we zulke handige mensen aan boord hebben.

Ondertussen hebben we ook afscheid genomen van onze predikant Gert Wybe van der Werff. U heeft het wellicht gezien. Aan het eind van de dienst heb ik hem en Aart de paaskaars aangeboden namens de gemeente.
Is dat alles? Laten we hen zo gaan? Nee. Ergens in september zullen we afscheid van hen gaan nemen. Wordt vervolgd dus.

We zijn ook bezig met de voorbereidingen voor de vervanging van Ds. Gert Wybe van der Werff. De visie is klaar om met u allen te bespreken. We werken aan een profielschets en denken na over invulling. We hopen in juni of juli met de kerkenraad dit te bespreken en dan komen we bij u. Want SAMEN zijn we gemeente, dus dit willen en kunnen we niet alleen doen. En dan hopen we zo rond de zomer klaar te zijn voor de volgende stap. Op zoek naar vervanging.

Ik zei het al….we zijn nog druk bezig met elkaar. Persoonlijk kijk ik ook erg uit om aan de slag te gaan met onze projecten.

Nou….dat was het voor nu. Rest mij nog u allen te groeten met een warme groet vanuit het hart,

Karin Kappen (namens de kerkenraad)