PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
Flessenactie 2020, levert al weer meer op dan in 2019 Flessenactie 2020, levert al weer meer op dan in 2019
Flessenactie in Bovensmilde levert al weer een hoger bedrag op
Zaterdag 4 januari was er samen met 'Wij zijn Bovensmilde (WZB)'  de flessenactie. We delen de opbrengst met WZB. Veel volwassenen en 20 kinderen verzamelden zaterdag om rond de klok van 9 uur bij de kerk aan de Hoofdweg. Bij de Poiesz Bovensmilde werden alle flessen verzameld (en ontdaan van de doppen; deze werden ingezameld voor de blindengeleidehonden) en ingeleverd bij de flessenautomaat. Ook zijn de flessen ingeleverd bij de LIdl en de Aldi. 
Rond 12:00 uur was alles ingeleverd, met een mooi resultaat. En om half 2 waren de laatste flessen geteld. De opbrengst van 2019 (€ 1.277,-) werd weer overtroffen. Dit keer werd ongeveer € 1.355,- opgehaald.
Wij schenken ons deel aan 'Stichting Het Vergeten Kind' en de 'slachtoffers van de aardbevingen op de Molukken'. Wij zijn Bovensmilde gaat haar deel aan activiteiten in Bovensmilde besteden en doet ook een donatie aan de 16+ jeugdsoos.
De 20 kinderen die geholpen hebben zijn dit jaar VIP voor alle jeugdactiviteiten van Wij zijn Bovensmilde. Zij hoeven dus geen entree te betalen. Binnenkort ontvangen deze kinderen een VIP-pas. Deze pas geeft ook 20 procent korting op deelname aan de Hel van Bovensmilde (inclusief shirt).
Het is fijn om samen te werken met WZB. Samen kunnen we meer dan alleen. Dat zie je terug in het bedrag en het grote aantal vrijwilligers. 
Ik wil iedereen bedanken die meegewerkt heeft en die flessen hebben gespaard. Top. Het nieuwe jaar had niet beter kunnen beginnen. 
                                                                                  
Met een groet vanuit het hart, Karin Kappen


Sparen voor ........ 2 goede doelen dit keer. We gaan de 50% van de totale opbrengst verdelen tussen de 'gevolgen van de aardbeving op de Molukken' en 'Stichting Het vergeten kind'. De andere 50 % is immers van Wij zijn Bovensmilde. Wij doen de actie immers met hen. 
Er waren meer doelen bij mij aangeleverd, in totaal 7. We (de kerkenraad) hebben bovenstaande keuze gemaakt om de volgende redenen:
- De gevolgen van de aardbevingen in de Molukken zijn enorm. Het is een ramp waar weinig aandacht voor is, maar die wel leeft in ons dorp. Zo hoorde ik onlangs dat er 100.000 mensen in de bergen leven met NIETS en angst voor nieuwe bevingen. En dat de mensen in het dorp daar grote zorgen over hebben. Stel u zich eens voor...je hebt niets en je woont in de natuur.....
- De flessenactie is een actie door kinderen (en natuurlijk ook volwassenen) en dus ook voor kinderen. In Nederland wonen heel veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Ongeveer 100.000 kinderen groeien op in gezinnen waar van alles aan de hand is. Bij 55.000 kinderen gaat het zo mis in dat gezin dat zij niet meer thuis kunnen wonen. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richten we ons ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie. 
Twee hele goede doelen dus. 
U kunt nu al sparen. Wij halen de flessen bij u op op 04-01-2020 vanaf een uur of half 10. Graag bij de deur zetten en als we tijd hebben dan zullen we ook aanbellen. Als u de vaak vieze lege flessen niet in huis wilt hebben, dan kunt u zo nu ook al inleveren bij de Poiesz. Bij het inleverapparaat staat een 'doos' waar u de bon in kan doen. Die bonnen zijn ook voor ons van harte welkom.
                                                                                                         
Groet van Karin Kappen
 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.