Flessenactie 2020, levert al weer meer op dan in 2019 Flessenactie 2020, levert al weer meer op dan in 2019
Flessenactie in Bovensmilde levert al weer een hoger bedrag op
Zaterdag 4 januari was er samen met 'Wij zijn Bovensmilde (WZB)'  de flessenactie. We delen de opbrengst met WZB. Veel volwassenen en 20 kinderen verzamelden zaterdag om rond de klok van 9 uur bij de kerk aan de Hoofdweg. Bij de Poiesz Bovensmilde werden alle flessen verzameld (en ontdaan van de doppen; deze werden ingezameld voor de blindengeleidehonden) en ingeleverd bij de flessenautomaat. Ook zijn de flessen ingeleverd bij de LIdl en de Aldi.
Rond 12:00 uur was alles ingeleverd, met een mooi resultaat. En om half 2 waren de laatste flessen geteld. De opbrengst van 2019 (€ 1.277,-) werd weer overtroffen. Dit keer werd ongeveer € 1.355,- opgehaald.
Wij schenken ons deel aan 'Stichting Het Vergeten Kind' en de 'slachtoffers van de aardbevingen op de Molukken'. Wij zijn Bovensmilde gaat haar deel aan activiteiten in Bovensmilde besteden en doet ook een donatie aan de 16+ jeugdsoos.
De 20 kinderen die geholpen hebben zijn dit jaar VIP voor alle jeugdactiviteiten van Wij zijn Bovensmilde. Zij hoeven dus geen entree te betalen. Binnenkort ontvangen deze kinderen een VIP-pas. Deze pas geeft ook 20 procent korting op deelname aan de Hel van Bovensmilde (inclusief shirt).
Het is fijn om samen te werken met WZB. Samen kunnen we meer dan alleen. Dat zie je terug in het bedrag en het grote aantal vrijwilligers.
Ik wil iedereen bedanken die meegewerkt heeft en die flessen hebben gespaard. Top. Het nieuwe jaar had niet beter kunnen beginnen.

Met een groet vanuit het hart, Karin Kappen

Sparen voor ........ 2 goede doelen dit keer. We gaan de 50% van de totale opbrengst verdelen tussen de 'gevolgen van de aardbeving op de Molukken' en 'Stichting Het vergeten kind'. De andere 50 % is immers van Wij zijn Bovensmilde. Wij doen de actie immers met hen.
Er waren meer doelen bij mij aangeleverd, in totaal 7. We (de kerkenraad) hebben bovenstaande keuze gemaakt om de volgende redenen:
- De gevolgen van de aardbevingen in de Molukken zijn enorm. Het is een ramp waar weinig aandacht voor is, maar die wel leeft in ons dorp. Zo hoorde ik onlangs dat er 100.000 mensen in de bergen leven met NIETS en angst voor nieuwe bevingen. En dat de mensen in het dorp daar grote zorgen over hebben. Stel u zich eens voor...je hebt niets en je woont in de natuur.....
- De flessenactie is een actie door kinderen (en natuurlijk ook volwassenen) en dus ook voor kinderen. In Nederland wonen heel veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Ongeveer 100.000 kinderen groeien op in gezinnen waar van alles aan de hand is. Bij 55.000 kinderen gaat het zo mis in dat gezin dat zij niet meer thuis kunnen wonen. Het Vergeten Kind organiseert activiteiten en evenementen die een directe positieve invloed hebben op het leven van deze kinderen. Daarnaast richten we ons ook op duurzame, structurele verbetering van hun situatie.
Twee hele goede doelen dus.
U kunt nu al sparen. Wij halen de flessen bij u op op 04-01-2020 vanaf een uur of half 10. Graag bij de deur zetten en als we tijd hebben dan zullen we ook aanbellen. Als u de vaak vieze lege flessen niet in huis wilt hebben, dan kunt u zo nu ook al inleveren bij de Poiesz. Bij het inleverapparaat staat een 'doos' waar u de bon in kan doen. Die bonnen zijn ook voor ons van harte welkom.

Groet van Karin Kappen