GBP Karin Kappen GBP Karin Kappen
Hallo allemaal,
Wat een eer: als de eerste de Goede Buur Pen te mogen ontvangen en die ook als eerste te mogen doorgeven.

Ik ben bijna 50 jaar geleden geboren in Leeuwarden en ben maar liefst 13 (!) keer verhuisd voordat ik mijn plekje heb gevonden aan de Van Lierswijk. Samen met Jakob woon ik hier nu al meer dan 21 jaar. De tijd vliegt als je het naar je zin hebt.
En naar mijn zin heb ik het heel erg. De buurt waar ik woon is fantastisch. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld. Dat geldt ook voor onze kerkgemeenschap. In de loop van de tijd heb ik een aantal mensen beter leren kennen en ik voel mij steeds meer thuis.
Vanaf mijn 12de jaar heb ik altijd gewerkt (op de camping, bij drogisterij-Trekpleisters). Na mijn studie (Commerciële Economie aan de Hanze Hogeschool Groningen) ben ik gaan werken bij de Rabobank. Na 8 verschillende Rabobanken ben ik sinds maart zonder werk. Een heel apart gevoel. Eerst even wennen, maar dat is nu weg.

Wat mij kenmerkt is (en dat weten velen van jullie ook wel) is dat ik altijd, maar dan ook altijd de positieve kant van dingen opzoek. Nieuwe dingen vind ik wel spannend. Ik denk nooit: dat kan ik niet. Ik probeer het en dan zie ik wel of het lukt.

Hoe kan dat? Ik weet het niet. Misschien omdat ik al heel vroeg voor mijzelf moest zorgen en geen keus had. Dat heeft vast meegespeeld. En ik vertrouw altijd op de kracht die om mij heen is. Ik hoef het niet alleen te doen. Dat wetende geeft mij heel veel rust. En vrijheid in mijn hoofd.

Zo ben ik afgelopen vakantie met Jakob een berg op gefietst met meer dan 440 meter hoogteverschil. Op de mountainbike. Wie had dat een paar maanden geleden gedacht? Ik niet. Want toen fietste ik nog niet. Het was niet gemakkelijk. Ik wist het ook niet van te voren, dus ik moest doorgaan. De weg naar beneden was de grote beloning.

Zo zie je maar: je kan meer dan je denkt. Zo sta ik in het leven. J

En nu ga ik de Goede Buur Pen geven aan……. (dat leest u vanzelf in de klapper of op de website)

Een groet vanuit mijn hart, Karin Kappen