PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
GBP Karin Kappen GBP Karin Kappen
Hallo allemaal,
Wat een eer: als de eerste de Goede Buur Pen te mogen ontvangen en die ook als eerste te mogen doorgeven.
 
Ik ben bijna 50 jaar geleden geboren in Leeuwarden en ben maar liefst 13 (!) keer verhuisd voordat ik mijn plekje heb gevonden aan de Van Lierswijk. Samen met Jakob woon ik hier nu al meer dan 21 jaar. De tijd vliegt als je het naar je zin hebt.
En naar mijn zin heb ik het heel erg. De buurt waar ik woon is fantastisch. Lief en leed wordt met elkaar gedeeld. Dat geldt ook voor onze kerkgemeenschap. In de loop van de tijd heb ik een aantal mensen beter leren kennen en ik voel mij steeds meer thuis.
Vanaf mijn 12de jaar heb ik altijd gewerkt (op de camping, bij drogisterij-Trekpleisters). Na mijn studie (Commerciële Economie aan de Hanze Hogeschool Groningen) ben ik gaan werken bij de Rabobank. Na 8 verschillende Rabobanken ben ik sinds maart zonder werk. Een heel apart gevoel. Eerst even wennen, maar dat is nu weg.
 
Wat mij kenmerkt is (en dat weten velen van jullie ook wel) is dat ik altijd, maar dan ook altijd de positieve kant van dingen opzoek. Nieuwe dingen vind ik wel spannend. Ik denk nooit: dat kan ik niet. Ik probeer het en dan zie ik wel of het lukt.
 
Hoe kan dat? Ik weet het niet. Misschien omdat ik al heel vroeg voor mijzelf moest zorgen en geen keus had. Dat heeft vast meegespeeld. En ik vertrouw altijd op de kracht die om mij heen is. Ik hoef het niet alleen te doen. Dat wetende geeft mij heel veel rust. En vrijheid in mijn hoofd.
 
Zo ben ik afgelopen vakantie met Jakob een berg op gefietst met meer dan 440 meter hoogteverschil. Op de mountainbike. Wie had dat een paar maanden geleden gedacht? Ik niet. Want toen fietste ik nog niet. Het was niet gemakkelijk. Ik wist het ook niet van te voren, dus ik moest doorgaan. De weg naar beneden was de grote beloning.
 
Zo zie je maar: je kan meer dan je denkt. Zo sta ik in het leven. J
 
En nu ga ik de Goede Buur Pen geven aan……. (dat leest u vanzelf in de klapper of op de website)
 
Een groet vanuit mijn hart, Karin Kappen
 
 

 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.