GBP Annemarie Boer GBP Annemarie Boer
Hallo Mensen.

Ik kreeg deze week de Goede Buur Pen van Klaas Fernhout.

Mijn naam is Annemarie Boer.

Ben geboren in Drijber in Drenthe, ben opgegroeid in Friesland, Ternaard een klein dorpje aan de waddenzee, vlak bij Holwerd, waar de boot naar Ameland vertrekt.
De lagere school was wel in ons dorp, maar voor het voortgezet onderwijs moesten op de fiets naar Dokkum, een leuke periode, allemaal achter elkaar aan in een groep, zo fietsten we naar Dokkum, waar iedereen een kant op ging naar zijn eigen school.
Het werd me al snel duidelijk dat ik iets in de zorg moest kiezen, daar lag mijn hart.
Ging naar Zuidlaren om een opleiding in de psychiatrie te volgen, maar het werd me al snel duidelijk dat het niets voor mij was. Een zwaar beroep. Ben er blijven werken tot mijn huwelijk.
Daar heb ik ook in het uitgaans leven mijn man Geert leren kennen.
Hij was boer en dat trok me wel. Zelf ben ik ook een boeren dochter.
In 1973 zijn we getrouwd en hebben aan de van Lierswijk gewoond op het bedrijf van zijn ouders, we hadden een vee bedrijf.
Na een val van de zolder van Geert konden we het bedrijf niet voortzetten en ben ik gaan werken.
Bij de eerste sollicitatie werd ik aangenomen in een fotolaboratorium in Beilen. Hier heb ik 26 jaar gewerkt. Door de opkomst van de digitale fotografie is het bedrijf failliet gegaan en werd ik werkeloos. Na een opleiding voor verzorgende ben ik op Van Boeijen gaan werken, waar mensen wonen met een verstandelijke en vaak ook een lichamelijke handicap.
Het bevalt me prima.

Samen met Geert hebben we 2 jongens geadopteerd uit Brazilië, waar we heel gelukkig mee zijn.
In 2010 is Geert overleden, hij heeft 2,5 jaar gevochten tegen zijn ziekte maar het mocht niet baten.
En over een poosje hoop ik oma te worden van mijn 1e kleinkind.

Verder hou ik van tuinieren, mag graag lezen en soms pak ik de breipennen op.
Ik hou van alle eten, lust alles, van stamppotten tot pasta's, ook rijst met bruine suiker en kaneel vind ik lekker. Een traktatie vind ik nog altijd om naar de chinees of wok restaurant te gaan, heerlijk.

Verder zit ik in de ZWO commissie en zorg ervoor dat de tijdschriften, Vandaar en de Elisabeth bode op de daar voor bestemde adressen komen.

Nu ga ik op zoek naar iemand die de Goede Buur Pen van me over wil nemen