GBP Gerke Bijlsma GBP Gerke Bijlsma
Gerke Bijlsma

Ik  ben Gerke Bijlsma, 31 jaar oud en woon aan de Bremstraat.
Ik werk in Drachten bij een adviesbureau in de Bouw als constructeur/projectleider. Mijn werkzaamheden bestaan hier vooral uit het ontwerpen en berekenen van constructies voor de nieuw- en verbouw. Dit kan gaan om een kleine verbouwing of een nieuw te bouwen appartementengebouw. Het is de kunst om zo slim en licht mogelijk te construeren zonder dat de veiligheid van de gebruikers hierbij in gevaar komt. Daarnaast moet rekening worden gehouden met de uitvoerbaarheid en duurzaamheid. Het is leuk om mee te denken in het ontwerp om zo tot de beste oplossingen te komen en hier een sluitende berekening bij te maken. Nadelen zijn dat er meestal te weinig tijd beschikbaar is en de controlerende gemeentelijke instanties die hier ook vaak nog iets van willen/kunnen vinden.
Mijn vrije tijd besteed ik grotendeels aan het klussen in en om huis. Thuis en bij vrienden en/of familie. Ik vind het leuk om bezig te zijn en iets moois te creëren.