GBP Ina Postma-Groenink GBP Ina Postma-Groenink
Hallo,

Mijn naam is Ina Postma-Groenink en ik heb deze week de goede buurpen van Evelien Rook gekregen.

Mijn hele leven heb ik al in Bovensmilde gewoond, geboren op Meesterswijk 10, daarna in de H.P.Sickensstraat en in de Rozenstraat gewoond. Sinds 2001 woon ik in de Zonnedauw.

Vroeger ging ik altijd, eerst met mijn ouders (Roelof en Aaltje) en zus Alida, heel trouw naar de kerk. Was actief als clubleiding en in de ZWO commissie. Later voelde ik mij minder betrokken bij de kerk en bezoek  niet meer zo geregeld de kerkdiensten.

Ik ben in Bovensmilde op de (toen nog) gereformeerde lagere school geweest en daarna op de Mavo in Smilde en  de MHNO in Assen. Ik ben al op jonge leeftijd bij de Rabobank in Smilde gaan werken. Naast het werken heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd, want dat werd steeds belangrijker. Na  22 jaar Rabobank werd het tijd voor wat anders. In Beilen ben ik bij een assurantie tussenpersoon gaan werken, dat bedrijf is helaas failliet gegaan en heb toen werk gevonden bij een verzekeringsmaatschappij in Groningen.

Eind 2004 kreeg ik borstkanker, dit was natuurlijk een hele schrik. Na operaties, chemo en bestraling  ben ik er gelukkig nog. Hier heb ik wel chronische lymfoedeem aan overgehouden en kan geen zware bezigheden meer doen.

De verzekeringsmaatschappij, waar ik in die tijd werkte, werd overgeplaatst naar Amsterdam, maar ik als rasechte Drent zou me daar zeker niet thuis gaan voelen.
Mijn lichamelijke klachten, de crisis en omdat Evert (mijn man) inmiddels met pensioen was heb ik besloten om  geen werkgever meer te gaan zoeken. We genieten nu van onze vrijheid en mogen graag fietsen en wandelen.
Ook mag ik graag in de keuken bezig zijn met koken van verschillende gerechten  of het bakken van o.a. appeltaart, havermoutkoek en cupcakes. Om mijn conditie wat op peil te houden fitness ik twee keer per week in Smilde en mag ik graag zwemmen.

Sinds twee jaar ben ik vrijwilligster bij de bibliotheek in Bovensmilde en sinds juni dit jaar ben ik pastoraal medewerkster bij de kerk.

Voor de lezer van dit stuk een hartelijke groet van mij.