PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
GBP Ina Postma-Groenink GBP Ina Postma-Groenink
Hallo,
 
Mijn naam is Ina Postma-Groenink en ik heb deze week de goede buurpen van Evelien Rook gekregen.
 
Mijn hele leven heb ik al in Bovensmilde gewoond, geboren op Meesterswijk 10, daarna in de H.P.Sickensstraat en in de Rozenstraat gewoond. Sinds 2001 woon ik in de Zonnedauw.
 
Vroeger ging ik altijd, eerst met mijn ouders (Roelof en Aaltje) en zus Alida, heel trouw naar de kerk. Was actief als clubleiding en in de ZWO commissie. Later voelde ik mij minder betrokken bij de kerk en bezoek  niet meer zo geregeld de kerkdiensten.
 
Ik ben in Bovensmilde op de (toen nog) gereformeerde lagere school geweest en daarna op de Mavo in Smilde en  de MHNO in Assen. Ik ben al op jonge leeftijd bij de Rabobank in Smilde gaan werken. Naast het werken heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd, want dat werd steeds belangrijker. Na  22 jaar Rabobank werd het tijd voor wat anders. In Beilen ben ik bij een assurantie tussenpersoon gaan werken, dat bedrijf is helaas failliet gegaan en heb toen werk gevonden bij een verzekeringsmaatschappij in Groningen.
 
Eind 2004 kreeg ik borstkanker, dit was natuurlijk een hele schrik. Na operaties, chemo en bestraling  ben ik er gelukkig nog. Hier heb ik wel chronische lymfoedeem aan overgehouden en kan geen zware bezigheden meer doen.
 
De verzekeringsmaatschappij, waar ik in die tijd werkte, werd overgeplaatst naar Amsterdam, maar ik als rasechte Drent zou me daar zeker niet thuis gaan voelen.
Mijn lichamelijke klachten, de crisis en omdat Evert (mijn man) inmiddels met pensioen was heb ik besloten om  geen werkgever meer te gaan zoeken. We genieten nu van onze vrijheid en mogen graag fietsen en wandelen.
Ook mag ik graag in de keuken bezig zijn met koken van verschillende gerechten  of het bakken van o.a. appeltaart, havermoutkoek en cupcakes. Om mijn conditie wat op peil te houden fitness ik twee keer per week in Smilde en mag ik graag zwemmen.
 
Sinds twee jaar ben ik vrijwilligster bij de bibliotheek in Bovensmilde en sinds juni dit jaar ben ik pastoraal medewerkster bij de kerk.
 
Voor de lezer van dit stuk een hartelijke groet van mij.
 
 

 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.