PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
GBP Jeroen Meilof GBP Jeroen Meilof
Moi Mensen,
 
Annemarie Boer, mijn buurvrouw, heeft mij de buurtpen doorgegeven.
 
Mijn beurt om wat te vertellen over mijzelf; Jeroen Meilof.
 
Ik ben er een van een drieling. Dus het begin van mijn leven was best bijzonder.
Geboren in het Wilhelmina ziekenhuis in Assen samen met mijn broer Nico en mijn zus Heleen. Heb ook nog een broer Geljan. Geljan is een jaar ouder dan wij (de drieling).
Omdat het best bijzonder was om drieling te zijn, mochten wij zelfs een keer de braderie van Bovensmilde openen.
 
De basisschool 'De Wingerd' in Bovensmilde gevolgd en mijn hele leven ook bij onze kerk in Bovensmilde gekerkt. Alleen in verleden wat meer als tegenwoordig. Maar ja......
 
Na de middelbare school in Assen gedaan te hebben (Vincent van Gogh) ben ik naar de Middelbare Landbouwschool gegaan in Groningen. Daarna nog de Hogere Agrarische School in Dronten gevolgd en hier afgestudeerd.
 
Mooie tijd de schooltijd, echter genoeg geleerd, dus aan werk. Via stage van de Hogere Landbouwschool ben ik bij Alfa acoountants in Hoogeveen aan het werk gegaan. Ben hier 3 jaar assistent accountant geweest.
 
Was nog jong en dacht; wil toch iets anders (toch buitenmens). Aangezien mijn ouders een boerderij hebben kon ik zo grond in gebruik krijgen en ben begonnen met het telen van aardbeien. Veel mensen uit Bovensmilde en onze kerk zie ik bij mijn kraampje aan de weg. Vind dit heel mooi!
 
Omdat de aardbeien alleen niet voldoende is voor inkomen ben ik er ook bij gaan kippenvangen. Dus vaak 's nachts met een busje naar de pluimveehouders en dan de stallen leegvangen. Zwaar en niet echt schoon werk. Toch vind ik het wel mooi werk. Je bent vaak met 8 man en na het werk even nazitten na zo'n klus is gezellig. Bij sommige verjaardagen moet ik wel eens dit werk verdedigen...
 
Sinds vorig jaar teel ik ook droogbloemen. Dit gaat via Abco Bruggenkamp. Hij begeleidt mij hier ook in.
 
Al met al heb ik het met deze activiteiten het hele jaar werk genoeg, en door de afwisseling en contacten die het werk met zich meebrengt ervaar ik het met veel plezier.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.