PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
GBP Jeanet te Velde GBP Jeanet te Velde
Dag allemaal, 
 
Aan het begin van het nieuwe jaar 2016 ben ik aan de beurt om een stukje te schrijven voor GBP. 
 
Mijn naam is Jeanet Hasslacher - te Velde en ik ben geboren in 1960 in het Groningse Zuidbroek. Na een paar verhuizingen heb ik langere tijd in Paterswolde gewoond, vanwaar ik het Augustinuscollege (VWO) en de HEAO (commerciële economie) heb bezocht in Groningen. Net nadat ik afgestudeerd was, overleed plotseling mijn moeder waardoor ik het huishouden op mij nam. Mijn ouders hadden namelijk een dierenspeciaalzaak en het gezin bestond uit vier kinderen waarvan ik de een na oudste ben. 
 
Na een dik jaar hertrouwde mijn vader en ben ik gaan werken op het Arbeidsbureau en bij wat nu nog steeds mijn werkgever is, namelijk bij Kunst en Cultuur (K&C) in Assen. Daar verzorg ik ongeveer alles op het gebied van personeel en financiën. 
 
Eind 1980 heb ik tijdens een vakantie in Oostenrijk Heinz (ja, een Oostenrijker en nee, geen skileraar) leren kennen. In 1983 gingen we  in Assen samen wonen en een jaar na onze verhuizing naar Bovensmilde (1988) zijn we getrouwd. We hebben eerst aan de Bremstraat gewoond en sinds 1996 aan de Dopheide 59.
 
Inmiddels heb ik twee jong-volwassen kinderen, namelijk dochter Laura en zoon Michiel. We gaan vanzelfsprekend graag op vakantie naar de familie in Oostenrijk, waar het ouderlijk huis inmiddels een vakantiewoning is geworden (www.huishasslacher.nl). Maar ook andere landen en plaatsen blijven interessant om te bezoeken. Zo ben ik het afgelopen jaar twee keer in Stockholm geweest om Laura te bezoeken die daar woont en ben ik met Michiel naar Rome geweest. Daarnaast mag ik graag lezen en als het weer het toelaat een eindje fietsen. 
 
Voor de kerk in Bovensmilde ben ik twee keer pastoraal medewerker geweest en zit ik voor de tweede keer in de ZWO Commissie. Daarnaast ga ik met het verjaardagzakje rond en verzorg ik de liturgie van dominees die van elders komen en bij ons voorgaan. 
De kerkelijke gemeente van Bovensmilde leeft met je mee, vooral op momenten dat je met ziekte en/of rouw geconfronteerd wordt. Maar natuurlijk ook op vreugdevolle momenten als huwelijk, geboorte, doop en belijdenis. Ik vind het fijn om hier te wonen en te kerken. 
 
Voor nu een hartelijke groet van mij, 
Jeanet te Velde 
(Ik gebruik eigenlijk altijd mijn meisjesnaam, vandaar). 
 

 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.