PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
GBP Marco Rook GBP Marco Rook
Goede buur:
 
Bovensmilde 16 Maart 2016
 
Mijn naam is Marco Rook (doopnaam Leendert Cornelis Marcus), geboren te Krimpen aan de Lek op 11 Januari 1966, vader Jan Rook en moeder Meike Rook-Eerland.
Via de middelbare school  ben ik naar de Zeevaartschool in Rotterdam gegaan waar ik afgestudeerd ben als Maritiem Officier in 1989. Met die opleiding had ik zowel mijn diploma kapitein als hoofdmachinist voor de Grote Vaart gehaald. Sindsdien vaar ik ook en ben nu kapitein bij de containerrederij Maersk.
Door mijn huwelijk met Evelien en na wat rondkijken in Nederland zijn we in Bovensmilde terechtgekomen waar we nu al weer bijna 15 jaar naar volle tevredenheid wonen. Via de kerk en verschillende verenigingen hebben we een leuke kennissenkring opgebouwd.
 
Ik heb niet een echte bezigheid of hobby die ik voorrang geef.
Dingen die ik leuk vind zijn volleyballen, fietsen en klussen rond en in het huis.
Ik vind het belangrijk dat mijn gezin het goed heeft en vooruit kunnen met hun leven. Maar dat zie ik ook graag voor anderen. Ik hoop daar door de invulling van mijn bezigheden tijdens mijn verlof een bijdrage in te kunnen leveren. Kerk en vereningsleven zijn in mijn ogen cruciaal voor een samenleving als in een dorp.
Er zijn voor anderen (soms op afstand) vind ik ook belangrijk.
 
Ik mag heel graag pannenkoeken eten, maar ook met een “gewone” maaltijd met groeten en wat piepers kun je me blij maken.
 
Tot ziens
Marco Rook
 

 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.