GBP Tjitske Bijlsma GBP Tjitske Bijlsma
Dag allemaal,

Mijn naam is Tjitske Bijlsma-Renkema, 65 jaar geleden geboren in het kleine Groningse dorpje Oldekerk (Westerkwartier). We woonden daar op een boerderij, een eindje van de weg af, tussen de weilanden en boomsingels. Buiten en binnen was er veel ruimte om te spelen. Het gezin bestond uit vader, moeder en 13 kinderen. Het was een druk maar ook liefdevol gezin.
Toen we iets ouder werden hielpen we veel mee. De jongens achter op de boerderij en de meisjes vóór.

Na de Huishoudschool en de INAS-opleiding ben ik als pas 17-jarige naar Wagenborgen verhuisd om daar de B-opleiding (psychiatrisch verpleegkundige) te volgen én tegelijkertijd te werken. In totaal werkte ik ongeveer 10 jaar in de psychiatrie. Behalve in Wagenborgen later, na het volgen van de opleiding Sociaal-psychiatrisch Verpleegkundige in Enschede, ook nog in Hengelo op de PAAZ (Psychiatrische Afdeling Algemeen Ziekenhuis).

In april 1979 ben ik met Ru getrouwd en hebben we de eerste jaren in het voormalige “kerkje” aan de Hoofdvaartsweg in Assen gewoond (bij de Norgerbrug). Daar zijn onze kinderen geboren: Elise, Bartke en Gerke. We hadden daar een prachtige tijd!
Nu wonen we al weer bijna 30 jaar aan de Schoolstraat. De kinderen zijn inmiddels al lang uitgevlogen. Elise woont met partner en kinderen in Oslo; Bartke woont met haar gezin in Den Bosch en Gerke woont hier aan de Bremstraat.
Vanwege de afstand zijn we niet héél vaak als familie bij elkaar. Maar als we samen zijn dan ervaren we het toch als een feest en voelen ons dankbaar!

Ik heb 23 jaar vanuit ons huis als gastouder gewerkt (kinderen van 0-4 jaar). Hier heb ik erg van genoten……….de spontaniteit van de kleintjes, en het fijne contact met de ouders maakte het werk zo leuk!! Daarnaast heb ik vrijwilligerswerk gedaan, buiten en binnen de kerk. Ben nu nog actief als pastoraal medewerker van een kleine wijk.

Nu geniet ik er van dat er niets meer “moet”; ben met pensioen zodat er meer nadruk komt op de leuke activiteiten.
Sinds enkele jaren hebben we een camper waar we regelmatig mee op pad gaan. Soms naar onze kinderen in Oslo of Den Bosch, of andere prachtige plekjes in Nederland of daarbuiten.
We genieten hier samen héél erg veel van. Ook wandelen en fietsen we graag, zijn als het weer het toelaat graag buiten.
Verder houd ik onder andere van lezen, tekenen (zentangles), contacten met vriendinnen, jam maken en goede films kijken.

Een hartelijke groet van Tjitske Bijlsma