GBP Zwaan van der Laan GBP Zwaan van der Laan
Toen we terug kwamen van een weekje vakantie lag er zomaar een groot potlood op onze tafel......he,...waar voor...van wie......voor wie...?

Het werd ons al gauw duidelijk en ik heb de pen ter hand genomen.

Mijn geboortenaam is Zwaantje ter Haar.
Ik ben in 1946 geboren en op een boerderij in de Stapel (gem. de Wijk ) opgegroeid.
Ons gezin bestond uit vader Egbert, moeder Aaltje, de 10 jaar oudere broer Jan en de 6 jaar oudere zus Jantje.....ook woonden opa en oma op de boerderij en mijn grote vriend de hond die Prins werd genoemd.

Onze boerderij stond naast de openbare school (een tweemans schooltje) en ik zat  met 7 kinderen in de klas en met drie klassen in één lokaal.....heel gezellig allemaal.
Daarna heb ik de huishoudschool doorlopen en de INAS (inrichtings assistente)
opleiding gevolgd.....en ja toen stage lopen ….helemaal in Amsterdam.....nu denk ik wat knap dat mijn ouders dat lieten gebeuren....ik wilde wel.
Omdat ik een 9 had op het vak opvoedkunde...dat kan ik dacht ik.....ben ik die richting opgegaan en heb de opleiding kinderbescherming gevolgd in Groningen en ben in huize Gronenborgh gaan werken.

Mijn zus en ik gingen samen op vakantie naar Italie ...naar Celle Ligure ….en daar op het strand was een jongen die heel aardig was..........en na drie maanden  een brief schreef naar mij.
In één van die  eerste brieven schreef hij dat hij Hans van der Laan heette...uit Baarn kwam en uit een gezin van 9 kinderen ( echt gereformeerd ) kwam.
Ho, dacht ik....... ik heb meteen terug geschreven dat ik uit een gezin van 3 kinderen kwam en vrijzinnig hervormd ben opgevoed.......zo klare taal.......na vele brieven en bezoeken over en weer zijn we samen op weg gegaan .

We zijn getrouwd en hebben 3 dochters gekregen en zij hebben ons fijne schoonzonen en 6 heerlijke kleinkinderen gegeven ...waar we met volle teugen van genieten.

Regelmatig reizen we naar Emmererfscheidenveen....of naar Hardegarijp...of naar Utrecht waar onze nazaten wonen.

Toen onze kinderen werden geboren ben ik gestopt met werken ...of eigenlijk ook niet want kinderen opvoeden was mijn werk en dat ben ik blijven doen.

Nu genieten Hans en ik van alles wat leuk is ...puzzelen in krant en boekjes..... ....kaarten maken .......steden bezoeken ….vrijwilligerswerk.....lekker chinees eten.....de Donald Duck lezen ....wandelen....fietsen....op vakantie gaan....

Nu gaat de pen door naar.......???

Van mij de hartelijke groet....Zwaan.