PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
GBP Zwaan van der Laan GBP Zwaan van der Laan
Toen we terug kwamen van een weekje vakantie lag er zomaar een groot potlood op onze tafel......he,...waar voor...van wie......voor wie...?
 
Het werd ons al gauw duidelijk en ik heb de pen ter hand genomen.
 
Mijn geboortenaam is Zwaantje ter Haar.
Ik ben in 1946 geboren en op een boerderij in de Stapel (gem. de Wijk ) opgegroeid.
Ons gezin bestond uit vader Egbert, moeder Aaltje, de 10 jaar oudere broer Jan en de 6 jaar oudere zus Jantje.....ook woonden opa en oma op de boerderij en mijn grote vriend de hond die Prins werd genoemd.
 
Onze boerderij stond naast de openbare school (een tweemans schooltje) en ik zat  met 7 kinderen in de klas en met drie klassen in één lokaal.....heel gezellig allemaal.
Daarna heb ik de huishoudschool doorlopen en de INAS (inrichtings assistente)
opleiding gevolgd.....en ja toen stage lopen ….helemaal in Amsterdam.....nu denk ik wat knap dat mijn ouders dat lieten gebeuren....ik wilde wel.
Omdat ik een 9 had op het vak opvoedkunde...dat kan ik dacht ik.....ben ik die richting opgegaan en heb de opleiding kinderbescherming gevolgd in Groningen en ben in huize Gronenborgh gaan werken.
 
Mijn zus en ik gingen samen op vakantie naar Italie ...naar Celle Ligure ….en daar op het strand was een jongen die heel aardig was..........en na drie maanden  een brief schreef naar mij.
In één van die  eerste brieven schreef hij dat hij Hans van der Laan heette...uit Baarn kwam en uit een gezin van 9 kinderen ( echt gereformeerd ) kwam.
Ho, dacht ik....... ik heb meteen terug geschreven dat ik uit een gezin van 3 kinderen kwam en vrijzinnig hervormd ben opgevoed.......zo klare taal.......na vele brieven en bezoeken over en weer zijn we samen op weg gegaan .
 
We zijn getrouwd en hebben 3 dochters gekregen en zij hebben ons fijne schoonzonen en 6 heerlijke kleinkinderen gegeven ...waar we met volle teugen van genieten.
 
Regelmatig reizen we naar Emmererfscheidenveen....of naar Hardegarijp...of naar Utrecht waar onze nazaten wonen.
 
Toen onze kinderen werden geboren ben ik gestopt met werken ...of eigenlijk ook niet want kinderen opvoeden was mijn werk en dat ben ik blijven doen.
 
Nu genieten Hans en ik van alles wat leuk is ...puzzelen in krant en boekjes..... ....kaarten maken .......steden bezoeken ….vrijwilligerswerk.....lekker chinees eten.....de Donald Duck lezen ....wandelen....fietsen....op vakantie gaan....
 
Nu gaat de pen door naar.......???
 
Van mij de hartelijke groet....Zwaan.

 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.