PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
Bloemengroet op de startzondag 18-09-2016 Bloemengroet op de startzondag 18-09-2016

Bloemengroet

Ook dit jaar gaat de jeugdraad op de startzondag weer met bloemen op stap voor mensen die ouder zijn dan 70 jaar en naar gemeenteleden die ziek zijn.
De jeugdraad verzorgt zelf de bloemen, dus de gemeente wordt vriendelijk verzocht om GEEN bloemen mee te nemen naar de startdienst. Dit heeft er mee te maken dat het voor ons moeilijk in te schatten is hoeveel bloemen er mee gebracht worden en hoeveel wij er dan bij moeten bestellen.

Wij vragen wel aan u als gemeente om ons te helpen met het rondbrengen van de bloemen. Dit doen wij op de startzondag vanaf 15.00 uur. U kunt zich opgeven bij P.J. Loonstra tel. 412887.
Mochten er nog vragen en/of opmerkingen zijn dan kunt u dit ook aan de familie Loonstra doorgeven.

                                                                                    Met vriendelijke groet, de Jeugdraad
 

 
terugblik op de startzondag terugblik op de startzondag
lees meer ยป
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om 9.30 uur
‘Is je oog boos omdat ik goed ben?’ Aan die vraag van de Heer uit de gelijkenis van de arbeiders van de wijngaard (Matt. 20) moest ik denken bij dit gedeelte uit Jona. De arbeiders die het laatst erbij zijn gekomen en dus maar 1 uur hebben gewerkt krijgen net zoveel als degenen die de hele dag hebben gewerkt. De Heer zoekt nl. arbeiders die mee willen werken aan zijn Koninkrijk. En zijn loon is voor iedereen gelijk. Dat wil er bij ons mensen niet in. Net zoals Jona op z’n zachtst gezegd ‘pissig’ is wanneer zijn oproep om zich te bekeren uitwerking heeft op de inwoners van Nineve. God straft ons niet naar onze zonden lezen we in psalm 103. Zijn oordeel is genade. Er is altijd omkeer mogelijk. Wanneer mensen in laatste instantie zich bekeren, anders gaan leven, is de Heer mild en genadig. Jona is evenwel geërgerd? ‘Is het terecht dat je boos bent?’ vraagt de Heer. ‘Is je oog boos omdat Ik goed ben?’
Wat er daarna gebeurt is een sterk staaltje van aan den lijve ondervinden. Het boek eindigt met een vraag….een vraag die wij onszelf mogen stellen…laten wij ons raken? Of sluiten we ons af? En…kan boosheid goed zijn? Ook een spannende vraag, denk ik…
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.