Het einde van de Youtube-kerkdiensten Het einde van de Youtube-kerkdiensten

Beste gemeenteleden,
De afgelopen 2 maanden hebben jullie de kerkdiensten op een andere manier kunnen volgen dan normaal. Het leuke van Youtube is dat je ook kan zien hoe goed video’s worden bekeken. En dat levert mooie statistieken op. Nu we weer naar ‘normale’ kerkdiensten overgaan is het goed om even terug te blikken.

-       Tussen 5 april en 28 juni zijn 17 kerkdiensten uitgezonden. Er hebben 9 verschillende                                                                                                             voorgangers voor de camera gestaan.
-       De diensten zijn in totaal zo’n 1000 uur bekeken.
-       27% van alle kijkers klikte op Facebook naar de kerkdienst.
-       In totaal hebben mensen 5500 keer naar de diensten gekeken. De een heeft een hele dienst bekeken, de ander een aantal minuten, en weer een ander maar een aantal seconden.
-       De best bekeken dienst is de afscheidsdienst van ds. Gert Wybe van der Werff. Deze dienst is vanaf 393 beeldschermen bekeken (en daar kunnen dus meerdere mensen achter zitten).

En dan nog wat informatie over ‘achter de schermen’. Wist u dat…
-       De kerkdiensten 2 dagen voor uitzending zijn opgenomen. Zo begon voor een aantal mensen Pasen al op vrijdag! En Goede Vrijdag op Woensdag.
-       Het opnemen van de dienst uit 2 blokken bestond. Het eerste uur werden de gesproken teksten (opening, lezing, overdenking, gebeden) opgenomen. Het tweede uur werden de liederen opgenomen. Vervolgens werden alle fragmenten op de juiste plek gemonteerd.
-       De tijd om de dienst te ‘monteren’ door handigheid is teruggelopen van 6 uur voor de eerste    dienst tot 2 uur voor de laatste dienst.

Vriendelijke groet, Michiel Hasslacher