PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
Het nieuwe normaal of het tijdelijke abnormaal? Het nieuwe normaal of het tijdelijke abnormaal?

Daags na de persconferentie van de minister president Rutte op woensdag 6 mei schrijf ik deze woorden op. Er komt enige lucht in de ‘lockdown’. We mogen weer dingen….alles met gepaste afstand. Op dit moment zouden er wellicht weer kerkdiensten gehouden mogen worden vanaf 1 juli…..als alles goed gaat…. Want als de besmettingen weer meer worden en de ic-capaciteit dreigen te ondermijnen, worden de maatregelen weer opgeschroefd.
Het nieuwe normaal….zal het gaan wennen? En hoe lang moeten we daar rekening mee houden? Ik hoorde een tijdje geleden iemand die zei: Mark Rutte heeft eigenlijk verkeerde woorden gekozen toen hij het begrip “Het nieuwe normaal” introduceerde. Want als je mensen hoop wil geven dan moet je goed opletten hoe je je woorden kiest. Want “normaal” is dat mensen samen zijn, dat ze elkaar aanraken, een hand geven, een schouderklopje, een kus, in ieder geval dichterbij elkaar komen dan nu mag. Die anderhalve meter samenleving is daarom abnormaal, zei hij. Hij zou daarom liever gezien hebben dat er gekozen was voor de woorden: het tijdelijke abnormaal. Zulke woorden geven inderdaad meer uitzicht en hoop dat het voorbijgaat. Zo zie je maar weer hoe belangrijk taal is en welke woorden je kiest. Het ‘tijdelijke abnormaal’ is nu weer een beetje verruimd naar wat ‘normaal’ is….nog niet zoals het was, maar toch …...
Ik hoop dat we elkaar weer kunnen ontmoeten vanaf 1 juli, tot 100 personen! Da’s best veel.


Ds. Diete Kits

 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.