Info over de startzondag 2019 “Een goed verhaal”: uw hulp gevraagd! Info over de startzondag 2019 “Een goed verhaal”: uw hulp gevraagd!
Hadden we vorig jaar het thema ‘Een goed gesprek’ nu richten we onze blik op het evangelie dat letterlijk een goed verhaal betekent. Het Woord van God, de Bijbel, het evangelie van Jezus Christus, het vormt de kern van waaruit wij geloven. Wij hebben het geloof immers van horen zeggen, niet rechtstreeks maar via bijbelschrijvers die hun geloofservaringen en geloofsgetuigenissen hebben verteld en doorverteld en op schrift hebben gesteld. Wij staan in een lange lijn van de geloofstraditie van eeuwen.
Het is goed om daar tijdens de startzondag (22 september) specifiek bij stil te staan. Hoe willen we dat doen? Natuurlijk door u erbij te betrekken. We hebben nl. allemaal iets met de bijbel. Dat is heel algemeen gezegd en graag zouden we dat specifieker willen maken, door bijvoorbeeld te focussen op een speciaal verhaal of een bepaalde tekst. De vraag daarbij is: Welk bijbels verhaal inspireert jou en waarom? Wat maakt dat verhaal of die tekst zo waardevol en waar of wanneer heb je dat echt zo ervaren? En vervolgens zouden we u willen vragen: wat voor beeld roept dat op? Wat voor beeld past daarbij? Eerst dachten we: we vragen mensen erover te vertellen. Dat doen we ook, maar daarnaast dagen we u uit om het te verbeelden, bijvoorbeeld in een schilderij of tekening of een gedicht, of door iets van klei te maken, of van steen, of met afbeeldingen een PowerPointpresentatie te maken die we kunnen laten zien via de schermen in de kerkzaal. Een fotoreportage kan ook. Of een enkele foto, mag ook. Als we maar van u horen om welk bijbelverhaal het gaat en waarom het u inspireert. Waarschijnlijk gaat een van ons ook een ander interviewen over zijn of haar favoriete bijbelverhaal. En zo zijn er vast nog meer creatieve uitingen te bedenken (misschien een lied?) waarin u de betekenis van uw persoonlijke bijbelverhaal tot uitdrukking brengt. Wat we hopen is dat we zo elkaar (opnieuw) inspireren en van elkaar horen waarom de bijbel zo waardevol voor ons is.
Horen wij van u? Ja toch?
De startdienstcie, Gerda Breukelaar, Boele Siepel, Renate Nagelhout, Gert Wybe van der Werff, Andries Snippe en Diete Kits.

Eerste bericht
Begin juli kwamen we als voorbereidingscie. bij elkaar om te brainstormen over de startzondag in september. We haken aan bij het landelijke thema “Een goed verhaal”. Hadden we vorig jaar het thema ‘een goed gesprek’ nu richten we onze blik op het evangelie dat letterlijk een goed verhaal betekent. Het Woord van God, de Bijbel, het evangelie van Jezus Christus, het vormt de kern van waaruit wij geloven. Wij hebben het geloof immers van horen zeggen, niet rechtstreeks maar via bijbelschrijvers die hun geloofservaringen en geloofsgetuigenissen hebben verteld en doorverteld en op schrift hebben gesteld. Wij staan in een lange lijn van de geloofstraditie van eeuwen.
Horen wij van u? Ja toch?

De startdienstcie, Gerda Breukelaar, Boele Siepel , Renate Nagelhout, Gert Wybe van der Werff, Andries Snippe en Diete Kits.