Jeugd en Jongeren werk in Bovensmilde Jeugd en Jongeren werk in Bovensmilde
De werkgroep Jeugd en Jongeren
De werkgroep Jeugd en Jongeren wil een eigen plek bieden aan de jongere leden van de kerkelijke gemeente.

Jeugdraad
Vooral bekend van het ‘clubwerk’.
Het traditionele clubwerk voorzag niet meer in de behoefte van de jongeren. In het seizoen 2014-2015 heeft de werkgroep het roer omgegooid en organiseert aansprekende activiteiten voor en met de jongeren.
De focus ligt op de leeftijdsgroepen tussen groep 5 van de basisschool tot een leeftijd van 18 jaar.

Een activiteit uitgelicht uit 2014  was de droge worsten verkoop actie waarvan de opbrengst ging naar ‘serious request’. Met een grote delegatie is de opbrengst naar Haarlem gebracht, waarvandaan dat jaar de uitzendingen kwamen.

In het komende seizoen organiseren we op de derde vrijdagavond in de maand een soos. En doen we mee met het landelijk georganiseerde ‘Sirkelslag’.

De werkgroep Jeugd en Jongeren bestaat uit:
Piet Jaap Loonstra
Simone Loonstra
Hillie van de Bult
Rianne Post

Als jeugddiaken aangesloten Alex Raaphorst
Als jeugdouderling aangesloten Andries Snippe.

Jeugdkerk.
Elke eerste zondag van de maand in het seizoen komt een enthousiaste groep tieners in één van de lokalen van de kerk bij elkaar. Er wordt dan gesproken over een bepaald thema. Dit gebeurt op een vrije ongedwongen manier.
Ieders mening telt, ieders stem telt.
Soms aan de hand van stellingen dan mogen ze rennen door de kerk ( naar links of rechts) , soms met een multimediale quiz waarvoor men de smartphone nodig is.

Het team dat deze groep bijstaat bestaat uit:
Jakob Kappen, Diete Kits, Hieke Herben, Jannie Raaphorst en Andries Snippe