zo 6 december 2015

Locatie:
 Het Kruispunt
Tijdstip:

Op zondag 6 december is er weer jeugdkerk in de zaal bij de kerk.
We verwachten jullie daar om 10 uur en beginnen met een rondje wel en wee.
Daarna steken we de kaars aan en d.m.v. kleine waxinelichtjes staan we stil bij mensen en dingen in onze wereld die wel wat licht kunnen gebruiken. In de naam van onze God zeggen we daarmee: “Wees aanwezig, Heer, ontferm U”. Daarna gaan we vaak in beweging rondom het thema. Stellingen worden uitgesproken en een ieder neemt letterlijk stelling op de lijn mee eens of niet mee eens of ergens daar tussenin. Soms ontspint zich daar dan al een levendige discussie. Hoe we het verder gaan invullen is op het moment van schrijven nog niet bekend maar het zal waarschijnlijk te maken hebben met Sinterklaas, die goedheiligman. Wat is een heilige? Wanneer noemen we iemand heilig? Of heilig boontje? Of schijnheilig? Nou ja, al dat soort associaties komen nu op. We zien jullie graag die zondag, zoals gezegd: om tien uur.