verslagen kerkenraadsvergaderingen maart en april 2017 verslagen kerkenraadsvergaderingen maart en april 2017
Kort verslag van de kerkenraadsvergadering van 7 maart j.l.
Ds. Gert Wybe v.d. Werff verzorgt de opening en leest een tekst uit ‘De vrijheid van een christen’ van Maarten Luther, n.a.v. 500 jaar reformatie. De hervormers brachten de spiritualiteit terug bij de burger (leken). Aan de hand van deze tekst geeft ieder zijn persoonlijke gedachte hierbij. We doen het gebruikelijke rondje wel en wee, behandelen de ingekomen stukken en stellen de agenda vast. Vanuit de werkgroepen wordt een aantal punten doorgenomen. O.a. is de werkgroep erediensten bezig om  een aantal speciale diensten te organiseren, u kunt het t.z.t. allemaal lezen in het kerkblad of op de website. De ZWO heeft een milieubox geplaatst in de kerk. Hierin kunnen doppen, viltstiften, pennen, toners etc. worden gedaan. De ZWO gaat met een aantal vrijwilligers een Fancy Fair organiseren als afsluiting van ‘Het Kruispunt’. De kerkrentmeesters zijn druk geweest met de begroting en de gebouwen in de breedste zin van het woord. Er worden een aantal namen aangedragen van mensen die de paaskaarsen krijgen. Vanuit de synode (Kerk 2025) wordt om consideraties gevraagd over de nieuwe kerkstructuur. Er wordt nagedacht en gesproken over ‘het dilemma’ u weet wel  de ‘kapotte’ auto. Op 11 mei gaan we de jaarlijkse bezinningsavond voor de kerkenraad houden. Binnenkort komt Willemijn Piksen stagelopen. U heeft het kunnen lezen in het kerkblad. We sluiten om stipt 22.00 uur de vergadering.

Kort verslag van de kerkenraadsvergadering van 4 april 2017

Ds. Diete Kits opent met een overdenking: Gaandeweg naar Pasen, wat kan dit voor een ieder persoonlijk betekenen. Na het rondje wel en wee gaan we over op het zakelijke deel van de vergadering. De bestemming van de Paaskaarsen wordt besproken. De diaconie doet kort verslag van hun laatst gehouden vergadering. Wat kunnen we als kerk betekenen voor het ‘inloophuis’ aan de J. de Walstraat 3. Op 11 mei worden de enveloppen geopend met de biedingen op ‘Het Kruispunt’ aansluitend vergadert het college van kerkrentmeesters. Op 18 mei wordt er een gemeenteavond georganiseerd waarin de verkoop van ‘Het Kruispunt’ aan de orde komt. De nieuwe opzet van pastoraat wordt besproken. In het eerstvolgend overleg met de PM-ers zal dit worden uitgelegd. Daarna wordt de gemeente geïnformeerd. De kerkenraad gaat akkoord met het voorgestelde. De projectgroepen zijn druk met de inrichting en overgang naar de kerk aan de Hoofdweg. Het standpunt van de kerkenraad t.a.v. Kerk 2025 (reorganisatie van de classes) wordt besproken. De vacatures voor de kerkenraad zijn nog niet allemaal ingevuld. De bevestigingsdienst is gepland op 11 juni.
Bert en Taaytje Daling, scriba’s