Kerkdiensten na 1 juli 2020 Kerkdiensten na 1 juli 2020

INLEGVEL

Goedendag,
Vanaf 5 juli wordt de eredienst weer gehouden op zondag.
U bent dan van harte welkom en wij hopen u allen dan ook weer met regelmaat te ontmoeten op de zondag. We hebben u allemaal gemist. Maar niet alles zal zijn zoals het was en gaan zoals het ging. We leven immers nog steeds in de corona-tijd.
Als kerkenraad dienen wij er voor te zorgen dat uw bezoek aan de eredienst verloopt conform de richtlijnen rondom het corona-virus. Daarom hebben wij een aantal plannen gemaakt waar zaken rondom erediensten, vergaderingen, schoonmaken en de zorg voor elkaar zijn vastgelegd. Deze staan op de website en liggen in het kerkgebouw.
Natuurlijk bent u zelf verantwoordelijk voor uw eigen gezondheid en die van uw naaste in de kerk.

Wij (kerkenraad en kosters) hebben ‘spelregels’ gemaakt. Deze staan op de achterkant van deze brief.
En, zoals u dat van ons gewend bent, hebben we u daarbij betrokken. Met andere woorden, de spelregels zijn gemaakt door en voor u. We gaan namelijk in de maand juni een paar keer proefdraaien en luisteren dan goed naar uw suggesties. Dat doen we op vrijdagmiddag 19 en 26 juni 13.30 uur.
Zoals ik al schreef. U kunt zich hiervoor aanmelden. Ook kan het zijn dat wij u gaan benaderen om ons te helpen.

Wij mogen officieel diensten houden tot 100 personen per keer. Maar omdat wij rekening moeten houden met de 1,5 meter, kunnen er slecht ongeveer 60 personen per keer de dienst bezoeken (inclusief kosters, predikant en 2 ambtsdragers).

Op de achterzijde van dit inlegvel kunt u zien welke spelregels we met elkaar hebben afgesproken.

Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om de diensten online mee te vieren. We stoppen met YouTube. We gaan terug naar het oude systeem van ‘kerkdienst gemist’. Als u gebruik maakt van de  onderstaande link dan komt u rechtstreeks uit bij onze diensten:

Het enige wat u dan nog moet doen is de juiste datum kiezen en daarna op het pijltje klikken. De dienst start dan automatisch. Als u hulp nodig heeft kunt u ons bellen (06-30125900)

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Dit vraagt wel wat van ons allemaal. Het is immers niet niks. Bel ons gerust op 06-30125900. We komen er samen uit.

Met een groet vanuit het hart,
Karin Kappen (namens de kerkenraad)

En dan nu de spelregels:

1. Als u de kerkdienst wilt bezoeken dan geeft u dat voor vrijdagavond 20.00 uur aan ons door op telefoonnummer (06-30125900),  mail (kerkbovensmilde@gmail.com),  whatsapp (06-30125900). U geeft uw naam, adres, telefoonnummer en het aantal bezoekers aan ons door.  Als u niets hoort dan bent u van harte welkom.
Als er meer aanmeldingen zijn dan er in de kerk mogen, wordt er contact met u opgenomen. Als u dat wilt komt u dan automatisch bovenaan de lijst van de week daarop te staan.
2. U bent welkom als u geen klachten heeft (verkoudsheidsklachten en of koorts).
3. De auto parkeert u op het grote nieuwe plein achter de kerk. De fiets wordt geplaatst bij de pastorie (waar eerder ook auto’s stonden).
4. U wacht bij de achteringang op 1,5 meter van elkaar. De 1,5 meter-regel geldt natuurlijk ook voor binnen de kerk.
5. Voordat u het gebouw betreedt maakt u gebruik van de ontsmettingsmiddelen. En er wordt gevraagd naar uw gezondheid. (Dit is verplicht van de overheid)
6. U neemt uw jas mee naar de plek en maakt alleen gebruik van het invalidentoilet bij hoge uitzondering.
7. U krijgt een plekje toegewezen door 1 van de coördinatoren. Helaas zijn er geen gereserveerde plekken meer. Mocht u om gezondheidsredenen (bv. u heeft een stoel nodig) toch iets nodig hebben, dan kunt u contact opnemen met 06-30125900.
8. Helaas is zingen niet mogelijk. Daarvoor hebben we iets anders bedacht.
9. De collecte vindt aan het einde van de dienst plaats, bij het verlaten van de kerk.
10. bij het verlaten van de kerk volgt u de aanwijzing van de coördinator op. Hij/zij begeleidt u naar een uitgang waar u ook uw gaven kunt geven.
11…..de allerlaatste spelregel is….we gaan samen weer een fijne en gezegende dienst met elkaar vieren.

U bent van harte welkom en wij hopen u snel weer te ontmoeten