Even bijpraten……stand van zaken vacatures kerkenraad en pastoraal medewerkers Even bijpraten……stand van zaken vacatures kerkenraad en pastoraal medewerkers
College van diakenen:
Wij zijn erg blij dat de vacature van voorzitter is opgevuld. Donna Appelo heeft contact met ons opgenomen en na een gesprek met de diaconie heeft zij toegezegd.

Voorzitter Kerkenraad:
Eigenlijk hebben we dat nog niet met u gedeeld. De periode van 4 jaar zitten er weer op. Karin Kappen heeft aangegeven dat zij nog een periode van 4 jaar wil doorgaan.

Pastoraat:
Er heeft zich nog niet een ouderling gemeld.

Wel zijn n.a.v. de extra gemeenteavond 2 pastoraal medewerkers bij ons geweest…zij willen graag wat extra mensen bezoeken. En ook hebben twee nieuwe pastoraal medewerkers zich gemeld. Goed nieuws dus. Dit zijn Gerda Breukelaar en Jeroen Meilof. Gerda is al van start gegaan in delen van wijk 3a. Samen met de tips die u gegeven heeft zijn de ouderlingen bezig om te kijken naar de invulling van het pastoraat.

College van Kerkrentmeesters:
Het college is wel in gesprek geweest met een aantal mensen. Er is 1 persoon die zich er verder in gaat verdiepen. Daarna neemt hij een beslissing.

We zijn nog steeds op zoek naar een voorzitter, secretaris en penningmeester.

We willen u nog wat extra informatie geven over het college. Het bestaat uit 3 ouderling-Kerkrentmeesters en die zijn samen verantwoordelijk voor de taken die zijn opgedragen door de kerkenraad en welke door de verschillende personen van het College worden uitgevoerd.
Tevens zijn er 4 kerkrentmeesters, ook wel leden van het College van Kerkrentmeesters genoemd.
De taken worden als volgt verdeeld binnen het College:

Voorzitter(vacature)
De voorzitter zit de maandelijkse vergadering van het College voor.
Neemt deel aan de maandelijkse kerkenraadsvergadering.
Draait mee in het roulatieschema voor het collecteren tijdens de verschillende kerkdiensten.

Secretaris (vacature)
Is contactpersoon voor alle communicatie van en naar het College.
Maakt de agenda voor de maandelijkse vergadering en nodigt de leden uit.
Schrijft korte stukken in kerkblad.
Vervangt de voorzitter bij zijn afwezigheid.

Penningmeester (vacature)
Is verantwoordelijk voor de financiële administratie en controleert de uitgaven, welke door een kerkrentmeester wordt uitgevoerd.
Zorgt voor begeleiding van actie kerkbalans.
Verzorgt samen met kerkrentmeester de begroting en jaarstukken.

Kerkrentmeesters (4 personen)
Verzorgen de ledenadministratie.
Verzorgen de planning van de kosters.
Helpen mee met de jaarstukken en begroting.
Voeren betalingen uit en plaatsen dit in het boekhoudprogramma.
Maken notulen van de maandelijkse vergaderingen van het College.
Nemen deel aan de maandelijkse vergadering van het College.
Helpen met actie Kerkbalans.
Gemiddeld 12 uur voor al deze activiteiten in de week.

Nou……dat was het voor nu. Wordt zeer zeker vervolgd.
Groet van Piet Boer, Lammie Snippe, Jakob en Karin Kappen