Verslag van de kerkenraad juni 2016 Verslag van de kerkenraad juni 2016
Kort verslag van de kerkenraadsvergadering 7 juni 2016
Opening door ds. Gert Wybe v.d. Werff met een korte overdenking over inspiratie en volharding. Dit al vast als aanloop richting de startzondag.
In het rondje wel en wee mogen/kunnen we lief en leed met elkaar delen. Het is altijd weer prettig te merken dat we als kerkenraad zo vertrouwd met elkaar kunnen omgaan. Onderdeel van het wel en wee is de overdracht van de stoof, deze keer door Harry aan Annet Huizing. Warme woorden van Harry richting Annet over haar inzet in de kerk, maar ook voor haar doorzettingsvermogen in haar werk.
Mededelingen vanuit de werkgroepen:
De werkgroep erediensten heeft nog altijd een onderbezetting, maar met de inzet van de huidige leden lukt toch steeds de reguliere diensten in te vullen. Ook het rooster en de bezetting van de organisten is voor de komende tijd weer ingevuld. De diaconie zoekt nog naar opvulling van de vacature. Zo het nu lijkt zal het gaan lukken om de organisatie weer op orde te krijgen. Bij beheer is topdrukte met de voorbereidingen voor de overgang naar de Hoofdweg. Er is inmiddels een groep van 15 vrijwilligers om de vijf sub--werkgroepen te bemensen. Er kunnen nog wel een paar gemeenteleden bij die het leuk vinden om actief mee te werken om de verhuizing vlekkeloos te laten verlopen.
Werkgroep pastoraat heeft nog moeite met het vervullen van de vacatures voor pastoraal medewerker. Jammer natuurlijk.
De jeugd heeft een leuk kampeerweekend gehad.
Henk doet tenslotte verslag van de inspirerende classisvergadering, met als onderwerp een andere kijk op de digitale wereld. We gaan proberen deze spreker naar Bovensmilde te krijgen.
We blikken nog even terug op de bezinningsavond van 26 mei, met als thema: back to basics. Marcus 6:7-9. Hij riep de 12 leerlingen bij zich. Hij stuurde hen er 2 op 2 op uit en gaf hun macht over de onreine geesten. Neem voor onderweg niets mee behalve een reisstaf, droeg Hij hen op. Geen brood, geen tas, geen beurs met geld, doe wel sandalen aan je voeten, maar neem geen extra stel kleren mee.

Tijdens de maaltijd zijn we steeds in 2-tallen in gesprek over de tekst: Wat heb jij nodig? Wat doet deze tekst met jou. Wat kunnen we met elkaar betekenen voor de ander? MME werd enthousiast ontvangen, ook door de gemeente. Er is veel gebeurd, maar is de groep die geraakt is groot genoeg? Wat kunnen we extra doen? Wat is de volgende stap? Moeten we iets doen? Zullen we ons niet op de kerntaken (aandacht) gaan richten. Ons verantwoordelijkheidsgevoel is groot als kerkenraad. Te groot? Is het onze verantwoordelijkheid om alle ‘vacatures’ in te vullen? Of is dat ook de verantwoordelijkheid van de gemeenteleden? (ja)
Hoe nu verder? We willen graag met onze gemeente in gesprek over ‘back to basics’.
De bevestigingsdienst en afscheidsdienst van pastoraal medewerkers en ambtsdragers is dit jaar op  4 september.
Startzondag voor het nieuwe kerkelijk jaar is18 september. Landelijk thema ‘Deel je leven’. Binnen de kerkenraad zijn een aantal vrijwilligers die willen meewerken met de voorbereiding. Wie uit de gemeente wil helpen met voorbereidingen te treffen?
De vergadering wordt afgesloten door Jan Bos.