Kort verslag van de kerkenraadsvergadering van februari 2017 Kort verslag van de kerkenraadsvergadering van februari 2017
Kort verslag kerkenraadsvergadering 7 februari 2017
Diete opent met de vraag: wat is je relatie met God? Na het lezen van een gedeelte uit “kerk van de toekomst”, licht iedereen zijn eigen beleving toe. Na het gebruikelijke rondje wel en wee gaan we door naar de ingekomen stukken. Dr. René de Reuver, scriba van de PKN, heeft een open brief geschreven (gepubliceerd in diverse dagbladen) met als titel ‘Vreest niet’, dit n.a.v. zijn interview in het dagblad Trouw op oudejaarsdag. Het interview, over zijn eerste half jaar als scriba van de Protestantse Kerk, heeft nogal wat stof doen opwaaien. Met name de uitspraken over de islam leidden tot discussie: getuigen deze niet van een veel te naïeve en rooskleurige interpretatie van de islam? De vele reacties laten zien dat veel mensen zich zorgen maken over de uitwerking van de islam. Deze brief zal samengevat op de website en in het kerkblad worden geplaatst. De herindeling van de classes wordt besproken. De vraag van de kerkenraad is hoe de verbinding met de kerken blijft bestaan, we zijn hier bezorgd over. Verder kunnen we instemmen met het voorstel.
De kerkrentmeesters hebben een plan van aanpak gemaakt voor wat betreft ‘Het Kruispunt’. Zij zullen u hierover zelf informeren. Voor de opvolging van de voorzitter van de diaconie, één diaken en de scriba zijn enkele namen ontvangen. Een kleine werkgroep gaat hiermee aan de slag. De ‘Plaatselijke commissie voor kerkgebouw Hoofdweg’ heet nu Culturele Commissie Waterstaat kerk Bovensmilde en is nu officieel opgericht. Voor meer informatie verwijzen we naar de website en FB. De kerkenraad heeft ingestemd met de komst van een stagiaire, mevrouw Willemijn Piksen. Zij komt voor een periode van ongeveer 13 maanden diverse opdrachten vervullen voor haar master aan de RUG waar zij Theologie studeert. De opdrachten, c.q. onderwerpen zijn doorgenomen met de kerkenraad en zij kunnen zich daarin vinden (preken, pastoraat, jongeren, onderzoek rondom geloofsbeleving, verhuizing en divers). Ds. Kits zal optreden als haar begeleider en heeft eind februari een gesprek met haar. Zij zal voor ongeveer 8 tot 10 uur per week werkzaam zijn. We bespreken met elkaar ‘Het  dilemma’ u weet wel, de kapotte auto die gerepareerd moet worden. Een aantal mensen is bezig om dit verder uit te werken.
Hartelijke groet, Bert en Taaytje Daling scriba