PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
Zo maar een bericht  van mij Zo maar een bericht  van mij

Ik ben nu 1 jaar diaken bij onze kerk. Toen ik benaderd werd om diaken en dus ambtsdrager te worden bekroop mij een gevoel van onzekerheid. Kan ik dit wel? Wat wordt er eigenlijk van mij verwacht? Ik zag er tegenop om iets onbekend te gaan doen. Maar, ik vond het ook wel een uitdaging. Dus ik ben het gesprek aangegaan.
Zoals u weet heb ik vorig jaar ‘ja’ gezegd. En nu is het dus 1 jaar later. Het geeft mij een goed gevoel om mij in te zetten en dus een taak te hebben. En dienstbaar te zijn voor Gods gemeente en om te zien naar elkaar. Het voelt voor mij als een verrijking dat ik op deze manier deel uit mag maken van onze gemeenschap. 
En wat zo mooi is, is dat ik het niet alleen hoef te doen. Samen met de andere diakenen zetten wij ons in voor wat wij mogen doen.

Moeilijk? Nee…het geeft mij een voldaan gevoel. Ik voel mij er best wel prettig bij.
Binnenkort gaan we weer op zoek naar nieuwe ambtsdragers. Ik weet dat dat niet gemakkelijk zal zijn. Ik hoop dat mijn verhaal een drempel mag wegnemen. 
                                                                                             
Groet van Lammy Snippe

 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.