do 26 januari 2017

Het Kruispunt
Tijdstip:
 20.00 uur

Warm aanbevolen: lezing ds. Theunis Veenstra over de geestelijke verzorging in Norgerhaven, Veenhuizen.

Donderdag 26 januari zal Theunis Veenstra, werkzaam als geestelijk verzorger in de Penitentiaire Inrichting Norgerhaven, in Het Kruispunt, ds. L. Dijkstrastraat 23 te Bovensmilde, komen vertellen over zijn werkzaamheden. Aanvang: 20.00 uur.
Een aantal maanden geleden was ik onder zijn gehoor op een avond over dit onderwerp en het werd een zeer indrukwekkende presentatie. En ik vroeg hem na afloop: zou je dit boeiende verhaal ook bij ons in Bovensmilde willen komen vertellen? En hij stemde toe!
Want wat weet je nou eigenlijk van hoe het in een gevangenis toegaat?
Ik houd me daar doorgaans niet zo mee bezig. De inleider vertelt over de geschiedenis en achtergrond van de Penitentiaire Inrichting of gevangenis van Veenhuizen en over de dagelijkse gang van zaken voor de gedetineerden. En natuurlijk wat hij als geestelijk verzorger betekent voor de jongens (zoals hij ze zelf noemt).
Hoe verloopt een kerkdienst in de gevangenis?
Hoe geef je die vorm als je weet dat je gehoor bestaat uit mensen uit diverse geloofsrichtingen, culturen en nationaliteiten?
Wat is de rol van vrijwilligers, dikwijls leden van kerken uit de regio, die iedere zondag bij de dienst aanwezig zijn?
En wat doet een gevangenispastor nog meer behalve kerkdiensten?
In een boeiende presentatie met lichtbeelden, aangevuld met boeken en materialen die hij gebruikt, neemt Theunis Veenstra u mee in de wereld van de gedetineerden in Norgerhaven. Wees daarom welkom op donderdag 26 januari in Het Kruispunt. Entree: gratis.
Theunis Veenstra hoeft geen vergoeding voor zijn verhaal, maar wil graag een vrijwillige bijdrage (collecte) na afloop. Dit geld komt ten goede aan materiaal voor ‘de jongens’. Hij zal zelf vertellen waaraan hij dit geld besteedt.
Namens de cie. Vorming en Toerusting, Ds. Diete Kits