Preken-maart Preken-maart
Belangrijk bericht van de kerkenraad Protestantse Gemeente Bovensmilde
Beste mensen,

Zoals u ongetwijfeld weet is er in de hele wereld iets aan de hand rondom het Corona-Virus. Op donderdag 12 maart 2020 heeft onze regering maatregelen aangekondigd die gelden tot en met 31 maart 2020. Deze maatregelen kunt u lezen op de site van het RIVM.
Ondanks dat onze kerkdiensten meestal niet door meer dan 100 gemeenteleden en gasten bezocht wordt, vinden wij dat we geen enkel risico moeten lopen. Daarom heeft de kerkenraad besloten om de diensten tot en met 31 maart niet door te laten gaan. De uitbraak is namelijk op dit moment nog niet onder controle in Nederland.
Wij vinden het heel vervelend om dit te moeten doen. Ook omdat wij weten dat een groot deel van u altijd met veel plezier de erediensten bezoekt. Om te luisteren naar het Woord en de ontmoeting met elkaar.
Op zondag 15 maart wordt op NPO2 om 9.20 uur een korte meditatie door ds. René de Reuver (PKN) vanuit de kapel van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk uitgezonden. Dit ter vervanging van de kerkdiensten die zondag niet door gaan. Deze uitzending wordt verzorgd door de EO.
In de onderstaande link kunt u de verkondigingen van onze eigen predikanten lezen.
Als u een kerkelijke vergadering heeft dan beslist u zelf met elkaar of deze wel of niet door moet gaan.
We leven nu in een bijzondere tijd. Dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. Hopelijk kunnen we deze tijd snel achter ons laten. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.
Mocht u vragen hebben, schroom dan niet om mij te bellen.
Met een groet vanuit het hart,
Namens de kerkenraad Karin Kappen

Dienst 15-maart  Derde zondag in de Veertigdagentijd “Oculi – mijn ogen zijn gericht”
Dienst 22-maart Vierde zondag in de veertigdagentijd "Leatare-verheug je!"

Dienst 29 maart  Vijfde zondag in de veertigdagentijd "Judica, doe mij recht"

Oud Papier Actie
datum en tijdstip 04-07-2020 om vanaf 9.00 uur

datum en tijdstip 05-07-2020 om

Eredienst
datum en tijdstip 05-07-2020 om 9.30 uur en live te volgen via https://kerkdienstgemist.nl/stations/1394-PGBovensmilde
collecte Kerk in Actie. (binnenlands diaconaat). Nu we weer, beperkt, samenkomen in de kerk, kunt u uw gaven ook weer ter plekke doneren, zij het in gewijzigde vorm.
Nederland-Vakantiepret voor kinderen in armoede.
Armoede onder kinderen is een groot probleem in Nederland. Een op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede, dat zijn er twee per klas! Dat moet anders. Daarom ondersteunt Kerk in Actie diaconieën in hun werk voor kinderen in armoede, met advies en informatie. Ook brengen we diakenen met elkaar in contact, zodat zijn van elkaar kunnen leren. Verder ondersteunen we diaconieën via de Actie Vakantietas met rugzakjes die zij kunnen vullen met leuke zomerspulletjes, zodat kinderen de lange zomervakantie door kunnen komen. Collecteert u mee?

datum en tijdstip 05-07-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur