PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 

zo 12 november 2017 t/m zondag 3 december 2017

actie Schoenendoos 2017

Locatie: 
 Kerk aan de Hoofdweg

Edukans Schoenmaatjes: van simpele schoenendoos tot onvergetelijk cadeau
Dit najaar doen wij als kerk weer mee met de actie Schoenmaatjes. Zoals u in bovenstaand stukje van Diete Kits hebt kunnen lezen starten we hier 12 november mee. Dit is een actie van Edukans, waarbij kinderen in Nederland een schoenendoos vullen met schoolspullen, toiletartikelen en speelgoed voor leeftijdsgenootjes in landen als Albanië, Moldavië, Ghana, Sri Lanka en Irak. 
We willen proberen in totaal 100 schoenendozen voor onze rekening te nemen. Daarbij kunnen we niet zonder uw hulp! Wilt u thuis samen met uw zoon of dochter een schoenendoos vullen met schoolmateriaal, toiletartikelen en speelgoed? U kunt ook één doos per gezin vullen of samen met een ander gezin. Vanaf dit jaar is het ook mogelijk om via Schoenmaatjes Connected te ontdekken welk kind uw doos ontvangt.
Hoe het werkt en wat er wel en niet in de doos mag, staat in de folder die aan het eind van de dienst wordt uitgereikt.  Wilt u die goed doorlezen want er zijn wat dingen veranderd wat betreft verzending.
U kunt dan ook een doos meenemen.
We vragen u de barcode in de Schoenmaatjesfolder online te activeren en de verzendkosten van de schoenendoos per Ideal te betalen. Zet u even een vinkje op de barcodesticker als u de barcode heeft geactiveerd?
U kunt de  gevulde schoenendoos uiterlijk 3 december weer inleveren in de kerk. De dozen kunnen ook op school ingeleverd worden of bij Hieke Herben, Floralaan 3.
Helpt u mee? Laten we samen de schouders zetten onder deze prachtige actie.
 

terug
 


 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.