PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
Uit het dagboek van een stoofje Uit het dagboek van een stoofje

Hoi.....ja, daar ga ik weer. Ik ga weer samen met iemand van de kerk naar iemand anders van de kerk. Oh oh, wat heb ik daar weer een zin in. Want als er aangebeld wordt zie ik altijd eerst een verbaasd gezicht. En daarna zie ik een blij gezicht. En dat is toch zo mooi. Het is dat ik geen emoties kan laten zien, maar anders......nou dan weet ik het wel. Blijdschap, misschien een traan, ontroering. Soms kom ik wel meerdere keren bij 1 iemand aan de deur. Ik word dan steeds door iemand anders gebracht natuurlijk. Ik 'logeer' steeds maximaal 1 maand bij mijn nieuwe 'eigenaar'. Totdat ik weer met hem/haar op pad ga naar iemand anders. 
Weet u al wie ik ben? Ik ben geen mens, maar een stoofje. Huh? Een stoofje? Ja.
Ik ben nu een paar jaar woonachtig in jullie mooie dorp. Ik ben hier gekomen omdat ik altijd een mooie boodschap breng. Ik word namelijk altijd gebracht naar iemand die gewaardeerd wordt door de brenger. Soms met een leuke kaart, soms met een cadeautje, soms alleen met woorden. Altijd met waardering. En dat vind ik zo leuk. En weten jullie wat zo grappig is? De ontvanger vindt het altijd niet nodig. Ik doe toch gewoon wat ik doe. Dat hoor ik zo vaak!!
En juist daarom is het wel nodig. Dat er eens hardop door iemand gezegd wordt dat de ander gewaardeerd wordt. Jullie mensen vinden dat moeilijk hè...complimenten....nou ik niet hoor. Op deze manier kom ik tenminste nog ergens.....ik heb al veel huizen gezien. Dus......ik ben benieuwd waar ik straks weer beland, en daarna, en daarna......Ik hoop ook in jouw kamer te mogen staan. 

Nou, ik stop....ik ga vast binnenkort weer op reis met een leuke boodschap!
Tot ziens!
Groetjes van Het Stoofje
 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.