Uit het dagboek van een stoofje Uit het dagboek van een stoofje

Hoi.....ja, daar ga ik weer. Ik ga weer samen met iemand van de kerk naar iemand anders van de kerk. Oh oh, wat heb ik daar weer een zin in. Want als er aangebeld wordt zie ik altijd eerst een verbaasd gezicht. En daarna zie ik een blij gezicht. En dat is toch zo mooi. Het is dat ik geen emoties kan laten zien, maar anders......nou dan weet ik het wel. Blijdschap, misschien een traan, ontroering. Soms kom ik wel meerdere keren bij 1 iemand aan de deur. Ik word dan steeds door iemand anders gebracht natuurlijk. Ik 'logeer' steeds maximaal 1 maand bij mijn nieuwe 'eigenaar'. Totdat ik weer met hem/haar op pad ga naar iemand anders.
Weet u al wie ik ben? Ik ben geen mens, maar een stoofje. Huh? Een stoofje? Ja.
Ik ben nu een paar jaar woonachtig in jullie mooie dorp. Ik ben hier gekomen omdat ik altijd een mooie boodschap breng. Ik word namelijk altijd gebracht naar iemand die gewaardeerd wordt door de brenger. Soms met een leuke kaart, soms met een cadeautje, soms alleen met woorden. Altijd met waardering. En dat vind ik zo leuk. En weten jullie wat zo grappig is? De ontvanger vindt het altijd niet nodig. Ik doe toch gewoon wat ik doe. Dat hoor ik zo vaak!!
En juist daarom is het wel nodig. Dat er eens hardop door iemand gezegd wordt dat de ander gewaardeerd wordt. Jullie mensen vinden dat moeilijk hè...complimenten....nou ik niet hoor. Op deze manier kom ik tenminste nog ergens.....ik heb al veel huizen gezien. Dus......ik ben benieuwd waar ik straks weer beland, en daarna, en daarna......Ik hoop ook in jouw kamer te mogen staan.

Nou, ik stop....ik ga vast binnenkort weer op reis met een leuke boodschap!
Tot ziens!
Groetjes van Het Stoofje