Brief gemeenteleden verhuizing van kerkgebouw Brief gemeenteleden verhuizing van kerkgebouw
Het is bijna zover.

We gaan ons vertrouwde kerkgebouw aan de Ds. L. Dijkstrastraat verlaten.  Dit is geen verrassing voor u, want de afgelopen jaren hebben we samen met velen van onze gemeente toegewerkt naar dit moment.
En we hebben er meerdere malen over bericht in het kerkblad en op de gemeenteavonden.
Het is een dubbel gevoel. We moeten iets loslaten wat ons dierbaar is en gaan starten met iets nieuws.
Voor iedereen is dat gevoel anders. Daarom is het goed om deze gevoelens en gedachten met elkaar te delen. U, ik en wij staan er immers niet alleen voor. We zijn samen een gemeente. Gelukkig maar.
Met deze brief nodigen wij u uit om samen, met elkaar, stil te staan bij dit moment.
En mee te doen met de activiteiten rondom de verhuizing en de opening. Onderstaand een globale opsomming van de activiteiten. Meer informatie vindt u in de flyer die huis aan huis is (wordt) bezorgd.

Zondag 3 september
Op deze dag zullen wij onze laatste eredienst houden aan de Ds. L. Dijkstrastraat.
Deze dienst wordt gemaakt door verschillende gemeenteleden, samen met onze predikanten.
We sluiten de dienst af met koffiedrinken, het bekijken van foto’s en een film met interviews.
Hans van der Laan, Lambert Boer en Sjoerd Post hebben de afgelopen maanden hard en met veel plezier gewerkt aan de foto’s en de film.

Vrijdag 8 september
Deze dag vindt de officiële opening plaats door Stichting Het Drentse Landschap.
Zaterdag 9 september
Zaterdag is DE dag vóór, en georganiseerd dóór het dorp.  Deze dag zal in het teken staan van elkaar ontmoeten.
Een globale opsomming van de activiteiten: muziek door plaatselijke musici, rondleiding, lezing,
brandschilderen voor kinderen, informatie-stands van de kerk, van Stichting Het Drentse Landschap en het Cultuurpodium, historische foto’s en een film met interviews van gemeenteleden en oud- predikanten.
De kinderen van de basisschool hebben ook mooie kunstwerken gemaakt. U komt ze toch even bekijken?
En….u kunt uw certificaat van de Tegel op halen en kijken welke Tegel van u is.

Het is een uitgelezen moment om elkaar te ontmoeten en kennis te maken met het vernieuwde kerkgebouw.
Ook de deur naar de pastorie staat open. En dit alles onder het genot van een drankje en (Molukse) hapjes.
Hiervoor wordt een bijdrage gevraagd (bestrijding onkosten).

Zondag 10 september
We starten deze dag met een gezamenlijk ontbijt. Daarna is de startdienst met als thema ‘een open huis’.
Deze dienst wordt ook gemaakt door verschillende gemeenteleden, samen met onze predikanten.
We sluiten de dienst af met koffiedrinken. Wilt u zelf iets lekkers bakken? Om uit te delen tijdens het koffiedrinken. Graag nodigen we u daartoe uit . Laat het even weten aan onze koster Gré Suurd (u kunt haar bellen tel.nr: 412559 of mailen p.suurd@hetnet.nl )
Tijdens het koffiedrinken kunt u ook de foto’s, de film en natuurlijk het gebouw bekijken.
’s Middags worden bloemen rondgebracht aan veel gemeenteleden.

Van 15.00 – 17.00 uur zal CultuurPodiumBovensmilde (CPB) de middag verzorgen met een gevarieerd programma. Onder meer : het Nedersaksisch Vocaal Ensemble uit Grolloo dat liederen in de streektaal zingt
Daarnaast is de kunstenaar die de doopschaal heeft gemaakt aanwezig om te vertellen over zijn werk en zal ook het orgel in de schijnwerpers staan. In de pauze en na afloop staan er drankjes (tegen vergoeding) en hapjes voor u klaar. Meer informatie vindt u in de flyer.

Tot slot, wij vinden het fijn als u samen met ons dit bijzondere moment gaat beleven.
Daarom nodigen wij u uit om te komen en de drempel over te stappen en de gang te maken naar de Hoofdweg.

Met een groet vanuit het hart,  Karin Kappen (namens de kerkenraad)