Verslag van de kerkenraad november 2015 Verslag van de kerkenraad november 2015
Kort verslag van de kerkenraadsvergadering van 3 november jl.
Opening deze vergadering door Ds. Diete Kits. De strekking van de opening is dat er veel goed wordt gedaan in de wereld, ook binnen onze gemeente. Maar de goede berichten komen bijna nooit in het nieuws. We krijgen geen berichtje op onze telefoon als er weer iets is goed gegaan. Maar het negatieve krijgt te vaak aandacht. Laten wij ons blijven richten op alle positieve ontwikkelingen.
Na het rondje wel en wee, met gelukkig meer ‘wel’s dan wee’s‘ wordt het stoofje overgedragen door Diete aan Johan. We evalueren nog even de afgelopen ZWO-dienst en komen tot de conclusie dat het een fijne dienst was met mooie zang van koorleden van  gospelband "Freedom” van de internationale kerkgemeenschap "L' Interne Reservoir" te Assen  en een goed verhaal van Renate Barendrecht van Kerk in Actie. Vanuit de verschillende werkgroepen worden de mededelingen gedaan. De ontwikkelingen aan de Hoofdweg m.b.t de gebouwen gaat langzaam, maar er is voortuitgang en op de gemeenteavond zullen we hier ongetwijfeld meer over horen. Het luisteren en bekijken van de kerkdienst via kerkdienstgemist.nl  is stabiel met in de afgelopen periode ongeveer 14 adressen die rechtstreeks kijken en 40 adressen die de kerkdienst later bekijken. Het ontbreekt de diaconie op dit moment aan mankracht om een afgevaardigde te sturen naar het Interkerkelijk Platform (IKP-Oranje). De diaconie zal aan hulpvragen welke vanuit de asielopvang in Oranje of Assen komen haar medewerking verlenen. Iets voor u? Geef u op bij Jan Bos of Sjoerdje Vording. Bij de werkgroep Erediensten zijn ook nog altijd enige bezettingsproblemen. Misschien iets voor u om eens mee te werken aan de voorbereiding van een dienst? Je komt er niet mee in de krant, maar het geeft wel een positief gevoel. Vanuit de werkgroep Pastoraat en Jeugd zijn deze keer geen mededelingen.
Een aantal lopende zaken wordt besproken:
Voor de gemeenteavond van 17 november staan de presentaties van de begrotingen op de agenda. In deze vergadering  worden  de begrotingen besproken.
Het jaarthema Goede Buren loopt goed en zal ook richting kerst extra aandacht krijgen in de vorm van een krant die huis aan huis verspreid gaat worden.
24 november gaan alle leden van de verschillende werkgroepen weer samen aan de slag om nieuwe plannen voor het komende jaar te maken.
Beheer gaat onderzoeken hoe de bereikbaarheid van de kerk verbeterd kan worden en ook hoe we in voorkomende gevallen EHBO kunnen verlenen.
Harry Janssen sluit deze vergadering.