Vertrek van onze predikant Gert Wybe van der Werff Vertrek van onze predikant Gert Wybe van der Werff

U heeft het vast al gehoord. Onze predikant Gert Wybe van der Werff heeft een beroep aangenomen van de Streekgemeente Oost-Groningen.
Dat is heel fijn voor hem. Een volgende uitdagende stap op zijn levenspad als predikant.
En dat gaat natuurlijk ook wat voor onze gemeente betekenen. Wat precies….dat is nog onbekend. We hebben als kerkenraad in de vergadering van februari natuurlijk stil gestaan bij dit vertrek en wat dat voor ons betekent op korte en lange termijn. We volgen hierbij de procesadviezen van Protestantse Kerk Nederland.
Dat betekent dat we op korte termijn een aantal dingen in gang gaan zetten.
  1. Vervanging zoeken voor een tiental diensten in 2020. Onze andere predikant Diete Kits heeft aangegeven om daar 5 van over te nemen. Voor die andere 5 wordt vervanging gezocht.
  2. De kerkenraad was al bezig om een visie te maken. Daar gaan we gewoon mee door. Dat geeft ons antwoord op de vraag: Wat voor kerk willen we zijn en hoe ziet dat er dan uit en welke activiteiten horen daar bij? Daar hebben we uw hulp ook bij nodig. Op de eerstkomende gemeenteavond zal dit dan ook worden besproken.
  3. We gaan contact opnemen met de buurgemeenten. Om hen te informeren en een vrijblijvend gesprek met elkaar.
  4. We gaan in gesprek met beide predikanten om te kijken hoe we de werkzaamheden de komende tijd gaan verdelen en oppakken. Want we willen dat alles zo goed mogelijk door draait.
  5. Er vindt in april een gesprek plaats met onze classis-predikant.

Zoals ik al schreef, dit zijn de activiteiten voor de korte termijn. Als de visie klaar is (zo rond de zomer) kunnen we aan de slag hoe we het vertrek van onze predikant definitief gaan opvullen.
En dan de vraag: wanneer gaat Gert Wybe van der Werff weg? Zijn laatste dienst is zondag 26 april. En er is een afscheidsfeest gepland op vrijdagavond 24 april. We zouden het fijn vinden als u deze data alvast vrij houdt.
In de dienst van 10 mei zal hij intrede doen in zijn nieuwe gemeente.
Ik kan mij voorstellen dat u vragen heeft. Neem gerust contact met mij op.
                                               Namens de kerkenraad met een hartelijke groet, Karin Kappen