Vierde wandeling zondag 24 januari 2016 Vierde wandeling zondag 24 januari 2016

We zijn  met een klein groepje naar het “Bos van de toekomst” gereden.
We hebben daar, apart van elkaar, de bordjes, die bij de herinnerings-bomen staan, bekeken en de tekst die ons het meeste raakt opgeschreven.
Dit zou ongeveer 5 minuten duren, maar we waren Lambert kwijt, dus na een kwartier verder gewandeld langs het Es meer.
Wat in de  mist en nevel  ook weer een bezienswaardigheid was. (Het is een aanrader om in de verschillende seizoenen van het jaar er eens langs te lopen).
Op een willekeurig kruispunt in het bos kregen we een bijbel tekst mee.
Jeremia 6 : 16,
“Ga op een kruispunt staan, denk na,
kijk naar de oude wegen.
Welke weg leidt naar het goede?
Sla die in, en vindt rust”.
Ja welke wegen sla je in je leven in. We liepen letterlijk en figuurlijk op drassige en glibberige wegen en niet goed wetend welke kant op?

Na een tocht van ruim 4 km zijn we huiswaarts gekeerd. Onder het genot van een kopje koffie bij de fam. Arends hebben we de teksten van de bordjes, die we hadden op geschreven, besproken. We hebben elkaar verteld waarom die het meeste indruk op je maakte.
Het was ondanks het nevelig en vochtig weer een mooie en boeiende  tocht.

De volgende datum is 13 maart bij fam Boer Boerheem  7, om 14.30.  Daar verzamelen we en hopen op een grote opkomst en op mooi weer (alhoewel het in de nevel ook wel iets moois had).
Met een vriendelijke groet van een mede wandelaarster.

datum en tijdstip 16-12-2018 om

datum en tijdstip 16-12-2018 om 10.00 uur
16 december, derde Advent
Lucas 1: 39 – 46. De twee vrouwen , Maria en Elisabeth, ontmoeten elkaar en zijn verheugd! Deze zondag heet ook “Gaudete”, Verheug je, want de Heer is nabij (Filippenzen 4: 4). De ongeboren kinderen hebben nog geen naam. In dit verhaal gaat het om de beide aanstaande moeders: Elisabeth, degene die niet meer meetelde, geeft toekomst en Maria, degene die haar waardigheid verloor door zwanger te raken ziet weer toekomst. Als ze elkaar ontmoeten barst Maria uit in een loflied en verzetslied tegelijk! Een lied dat door de eeuwen heen nog steeds klinkt en gezongen moet worden: Mijn ziel maakt groot de Heer!
Ds. Diete Kits en ds. Gert Wybe van der Werff

datum en tijdstip 16-12-2018 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur