PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
Vierde wandeling zondag 24 januari 2016 Vierde wandeling zondag 24 januari 2016

We zijn  met een klein groepje naar het “Bos van de toekomst” gereden.
We hebben daar, apart van elkaar, de bordjes, die bij de herinnerings-bomen staan, bekeken en de tekst die ons het meeste raakt opgeschreven.
Dit zou ongeveer 5 minuten duren, maar we waren Lambert kwijt, dus na een kwartier verder gewandeld langs het Es meer.
Wat in de  mist en nevel  ook weer een bezienswaardigheid was. (Het is een aanrader om in de verschillende seizoenen van het jaar er eens langs te lopen).
Op een willekeurig kruispunt in het bos kregen we een bijbel tekst mee.
Jeremia 6 : 16,
“Ga op een kruispunt staan, denk na,
kijk naar de oude wegen.
Welke weg leidt naar het goede?
Sla die in, en vindt rust”.
Ja welke wegen sla je in je leven in. We liepen letterlijk en figuurlijk op drassige en glibberige wegen en niet goed wetend welke kant op?
 
Na een tocht van ruim 4 km zijn we huiswaarts gekeerd. Onder het genot van een kopje koffie bij de fam. Arends hebben we de teksten van de bordjes, die we hadden op geschreven, besproken. We hebben elkaar verteld waarom die het meeste indruk op je maakte.
Het was ondanks het nevelig en vochtig weer een mooie en boeiende  tocht.
 
De volgende datum is 13 maart bij fam Boer Boerheem  7, om 14.30.  Daar verzamelen we en hopen op een grote opkomst en op mooi weer (alhoewel het in de nevel ook wel iets moois had).
Met een vriendelijke groet van een mede wandelaarster.

 

terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om
meer details

Eredienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om 9.30 uur
‘Is je oog boos omdat ik goed ben?’ Aan die vraag van de Heer uit de gelijkenis van de arbeiders van de wijngaard (Matt. 20) moest ik denken bij dit gedeelte uit Jona. De arbeiders die het laatst erbij zijn gekomen en dus maar 1 uur hebben gewerkt krijgen net zoveel als degenen die de hele dag hebben gewerkt. De Heer zoekt nl. arbeiders die mee willen werken aan zijn Koninkrijk. En zijn loon is voor iedereen gelijk. Dat wil er bij ons mensen niet in. Net zoals Jona op z’n zachtst gezegd ‘pissig’ is wanneer zijn oproep om zich te bekeren uitwerking heeft op de inwoners van Nineve. God straft ons niet naar onze zonden lezen we in psalm 103. Zijn oordeel is genade. Er is altijd omkeer mogelijk. Wanneer mensen in laatste instantie zich bekeren, anders gaan leven, is de Heer mild en genadig. Jona is evenwel geërgerd? ‘Is het terecht dat je boos bent?’ vraagt de Heer. ‘Is je oog boos omdat Ik goed ben?’
Wat er daarna gebeurt is een sterk staaltje van aan den lijve ondervinden. Het boek eindigt met een vraag….een vraag die wij onszelf mogen stellen…laten wij ons raken? Of sluiten we ons af? En…kan boosheid goed zijn? Ook een spannende vraag, denk ik…
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 22-07-2018 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.