Wens 1 Wens 1
In september van dit jaar zijn in Bovensmilde ‘wenskaarten’ huis-aan-huis verspreidt.
De wenskaarten konden ingevuld worden met een wens, voor jezelf of voor een ander. De ingevulde wenskaarten zijn verzameld en het is de bedoeling om daar zoveel mogelijk aan tegemoet te komen.

Het initiatief lag bij de protestantse kerk Bovensmilde. Het jaarthema voor de protestantse kerk is ‘goede buren’. Als goede buur heb je wat voor elkaar over, help je elkaar, sta je klaar voor een ander. Maar dan moet je wel weten waar de behoefte ligt, wat een ander nog mist, wat een lang gekoesterde wens is.

Er is direct besloten om deze acties niet binnen de eigen gelederen van de kerk te houden, dat blijkt wel uit het feit dat de kaarten bij ieder adres in Bovensmilde zijn bezorgd.

Inmiddels is een eerste wens vervuld:
Er kwam een wensvraag om hulp bij het schoonmaken van een terras. Voor deze wens is eerst een bezoekje gepleegd op het adres. Er is even gekeken naar de grootte van het terras, de begroeiing met mos, gepolst naar verwachtingen en een afspraak gemaakt wanneer de wens daadwerkelijk vervuld wordt. De bijgeleverde foto’s laten het resultaat duidelijk zien.

Maar er zijn meer wensen, leuke wensen, warme wensen die we allemaal willen vervullen. Er wordt op de achtergrond hard gewerkt om een netwerkrijke groep mensen bij elkaar te brengen die de wensen kunnen uitzetten bij mensen die ze kunnen uitvoeren. Ieder zijn kwaliteiten. Deze groep is niet per definitie van de protestantse kerk. Hoe één en ander verder gaat houden we u van op de hoogte.
Wordt vervuld uh vervolgd.