PKN
Protestantse Gemeente Bovensmilde
 
Wens 1 Wens 1
In september van dit jaar zijn in Bovensmilde ‘wenskaarten’ huis-aan-huis verspreidt.
De wenskaarten konden ingevuld worden met een wens, voor jezelf of voor een ander. De ingevulde wenskaarten zijn verzameld en het is de bedoeling om daar zoveel mogelijk aan tegemoet te komen.

Het initiatief lag bij de protestantse kerk Bovensmilde. Het jaarthema voor de protestantse kerk is ‘goede buren’. Als goede buur heb je wat voor elkaar over, help je elkaar, sta je klaar voor een ander. Maar dan moet je wel weten waar de behoefte ligt, wat een ander nog mist, wat een lang gekoesterde wens is.

Er is direct besloten om deze acties niet binnen de eigen gelederen van de kerk te houden, dat blijkt wel uit het feit dat de kaarten bij ieder adres in Bovensmilde zijn bezorgd.

Inmiddels is een eerste wens vervuld:
Er kwam een wensvraag om hulp bij het schoonmaken van een terras. Voor deze wens is eerst een bezoekje gepleegd op het adres. Er is even gekeken naar de grootte van het terras, de begroeiing met mos, gepolst naar verwachtingen en een afspraak gemaakt wanneer de wens daadwerkelijk vervuld wordt. De bijgeleverde foto’s laten het resultaat duidelijk zien.
Maar er zijn meer wensen, leuke wensen, warme wensen die we allemaal willen vervullen. Er wordt op de achtergrond hard gewerkt om een netwerkrijke groep mensen bij elkaar te brengen die de wensen kunnen uitzetten bij mensen die ze kunnen uitvoeren. Ieder zijn kwaliteiten. Deze groep is niet per definitie van de protestantse kerk. Hoe één en ander verder gaat houden we u van op de hoogte.
Wordt vervuld uh vervolgd. 
terug
 
 

Koffie drinken 1/2 uur voor aanvang van de eredienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om
meer details

Eredienst, aanmelding via kerkbovensmilde@gmail.com of 06-30125900
datum en tijdstip 16-08-2020 om 9.30 uur
1e rondg. collecte        : Kerk in Actie-Zomerzending
2e rondg. collecte        : Pastoraat
Uitg. collecte               : Eredienst
Kindernevendienst      : Rosalie Smit
Oppasdienst               : Indien nodig aanwezig


Rwanda - Kerk als plek van hoop, hulp en verzoening
De Presbyteriaanse kerk in Rwanda heeft bijzondere aandacht voor jongeren, armen en slachtoffers van de genocide. De kerk betrekt jongeren actief bij het gemeenteleven en geeft hen een eigen plek in de kerk. Ook krijgen zij begeleiding bij de uitdagingen in hun dagelijks leven, zoals werkloosheid, armoede en geweld, en krijgen ze training om hun talenten te versterken. De kerk biedt ook trainingen aan de veelal arme gemeenteleden. Zij leren nieuwe landbouwmethoden aan om hun levensomstandigheden te kunnen verbeteren. Voor daders en slachtoffers van de genocide organiseert de kerk zogenaamde 'Lichtgroepen' waarin zij leren om met elkaar te kunnen samenleven. Collecteer mee voor hoop, hulp en verzoening in Rwanda.

Beide zondagen is de tweede collecte voor: Pastoraat en de derde voor Eredienst.
Bij het uitgaan van de dienst kunt u de gaven geven, er staan 3 schalen gereed.
Voor diegenen die niet in de kerk zijn: zie onderstaande mogelijkheid:
Uw giften voor de 1e collecte graag overmaken op rekening: NL43RABO0373736401 t.n.v. Diaconie Protestantse Gemeente Bovensmilde.
Uw giften voor de tweede en derde collecte graag overmaken naar het College van Kerkrentmeesters.
Rekeningnr.: NL48 RABO 0373 7171 05 t.n.v. CvK Protestantse Gemeente Bovensmilde
Het heeft onze voorkeur om het bedrag voor een aantal weken in één keer over te maken, dit om de bankkosten laag te houden. Onze hartelijke dank namens de Diaconie en de Kerkrentmeesters.
  meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 16-08-2020 om zomertijd 9.30 wintertijd 10.00 uur
meer details

Voedselbank
datum en tijdstip 06-09-2020 om
meer details

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.