Wijziging bestemming collectes m.i.v. 01-02-2020 Wijziging bestemming collectes m.i.v. 01-02-2020

De kerkenraad heeft ons gevraagd of het na de verkoop van de kerk en pastorie aan de Ds. L. Dijkstrastraat nog nodig is om twee collectes te houden voor Beheer en Kerk zoals dit nu het geval is. Strikt genomen is het niet meer nodig om een extra collecte te houden voor Beheer, dit is nu de tweede collecte tijdens de eredienst. Dit omdat we, in de toekomst, géén gebouwen meer in eigendom hebben,  en vanaf 2017 zijn gaan huren. Echter, kijkend naar de jaarlijkse begroting en jaarrekening waarin de inkomsten en de uitgaven worden verantwoord, blijkt dat onze gemeente nu al te weinig inkomsten heeft om alle uitgaven te bekostigen. Dat betekent dat we interen op het eigen vermogen van de gemeente.
De huidige twee collectes brengen samen ruim € 7.500,= op. Per collecte € 3.750,=. Dit laat zien hoe belangrijk de beide collectes voor de instandhouding van onze gemeente zijn. Ondanks dat de kerk nog niet verkocht is heeft de kerkenraad besloten om beide collectes te handhaven.
Ook heeft de kerkenraad het voorstel van het college van kerkrentmeesters aangenomen om de naam van de huidige collectes te wijzigen.
De bestemming van de tweede collecte wordt gewijzigd in Pastoraat, dit is ter dekking van de kosten van onze eigen predikanten en de overige voorgangers.
De naam van de uitgangscollecte wordt gewijzigd in Eredienst. Hieronder vallen de kosten van kerkdiensten en kerkelijke activiteiten zoals koren, kindernevendienst, kerkdienst gemist, organisten, bloemengroet, wijkwerk en gemeenteavonden. Deze naamswijziging gaat in op zondag 2 februari 2020.

Hartelijke groet namens het college van kerkrentmeesters